Teilorei Sviftai draud nepatikšanas par tārtiņu abižošanu
Kas to būtu domājis, ka dziedātāja Teilore Svifta karjeras dēļ spēj apdraudēt Jaunzēlandes tārtiņus.
Slavenības
2015. gada 27. novembris, 08:03

Teilorei Sviftai draud nepatikšanas par tārtiņu abižošanu

Jauns.lv

Dabas draugi Jaunzēlandē apsūdzējuši amerikāņu dziedātāju Teiloru Sviftu retas putnu sugas apdraudēšanā. Dziedātāja kopā ar savu komandu pludmalē netālu no Oklendas uzņēmusi videoklipu.

Lai gan šajā pludmalē dzīvo apdraudētie Jaunzēlandes tārtiņi, Sviftai ļauts filmēties, ja pludmalē iebrauks tikai divas automašīnas.

Kā stāstīja Vaitākeres zonas vietējās padomes priekšsēdētāja Sandra Konija, tā vietā pludmale bijusi "piedzīta" pilna ar aptuveni desmit furgoniem un četru riteņu piedziņas automašīnām.

Dabas aizsardzības institūcijas norāda, ka Jaunzēlandē palikuši tikai 1700 tārtiņu, un brīdina atpūtniekus pludmalē uzmanīties no putnu ligzdas vietām smiltīs.

Lai gan Konija ir Sviftas mūzikas fane, viņa norāda, ka prasīs izmeklēt notikušo. Konija norādīja, ka nevēlas sekot vienam no pazīstamākajiem dziedātājas hitiem "Shake it off" ("Nokrati to nost").

"Es nezinu, vai "nokratīt to nost" ir pareizā izvēle. Bet viņai ir vēl viena dziesma "Wildest Dreams" ("Mežonīgākie sapņi"), kurā teikts, ka "tu mani atcerēsies". Varbūt es labāk darīšu to," teica vides aktīviste.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press