foto: Publicitātes
FOTO: Spilgtu šovu Rīgā sniedz Krievijas “zelta balss" Nikolajs Baskovs
Mūzika
2018. gada 5. novembris, 15:30

FOTO: Spilgtu šovu Rīgā sniedz Krievijas “zelta balss" Nikolajs Baskovs

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē iespaidīgu koncertu "Arēnā Rīga" sniedza Krievijas skatuves mākslinieks Nikolajs Baskovs.

Par Krievijas “zelta balsi” dēvētais Nikolajs Baskovs uzstājās ar unikālu un iespaidīgu koncerta programmu – šovu “Spēle”. Šī programma ir Nikolaja Baskova grandiozākais un spožākais projekts.

Nikolaja Baskova šovs "Arēnā Rīga"

Krievijas skatuves mākslinieka Nikolaja Baskova koncerts "Arēnā Rīga" 2018. gada 3. novembrī.

gallery icon

Šovs “Spēle” ir neaizmirstams teatralizēts priekšnesums, kurā apvienoti vokāls un horeogrāfija, izsmalcināti kostīmi un krāšņas dekorācijas, pantomīma un akrobātika, vēsture un mūsdienīgums, unikāli efekti un tehnoloģijas.

Šovs tapis sadarbībā ar slaveno Krievijas meistaru režisoru Alekseju Sečenovu, kas veidojis ceremonijas Pasaules Universiādei, Eiropas čempionātam mākslas vingrošanā un citiem liela mēroga projektiem.

Kostīmus priekšnesumam radījuši augstās modes meistari Valentīns Judaškins un Vladimirs Seredins. Šova iestudēšana ilga vairāk nekā gadu, un tā budžets ir aptuveni 2 miljoni eiro.

Šova pamatā ir oriģinālscenārijs, kas sastāv no sešām daļām: “Maskarāde”, “Meklējumi”, “Teātris”, “Impērija”, “Varietē” un “Triumfs”. Pateicoties īpašiem vizuālajiem un mākslinieciskajiem risinājumiem, katrai daļai ir sava unikālā atmosfēra. Par vienojošo vizuālo un saturisko elementu kļuvusi runājošā Maska – Mākslinieka kvintesence.

Visa koncerta laikā Maska veido dialogu ar auditoriju: tā runā par mākslinieka attiecībām ar pasauli un skatītājiem, par meklējumiem, slavu, mūžību, varu, šaubām, bailēm, ticību un visbeidzot par mīlestību.

Šova “Spēle” repertuārs ir ļoti plašs un daudzveidīgs, kā tas vienmēr tiek gaidīts no Nikolaja Baskova. Publikai būs iespēja dzirdēt gan pašas pazīstamākās kompozīcijas, gan jaunākos hitus, gan jautri rotaļīgas, gan ļoti liriskas kompozīcijas un, protams, pasaules klasikas šedevrus.

Pirmizrādi šovs “Spēle” piedzīvoja neilgi pirms mākslinieka 40 gadu jubilejas uz Krievijas galvenās skatuves – Valsts Kremļa pilī. Koncerti Maskavā norisinājās trīs dienas pēc kārtas, tika pilnībā izpārdoti un kopumā tos apmeklēja vairāk kā 17000 skatītāju.

Tēmas