"Līvi" dzīvi! Virga ar neaizmirstamu koncertu nosvin Latvijas 1. rokkafejnīcas jubileju. FOTO
Ainars Virga un "Līvi" ar dziedātāju Jāni Buķeli Latvijas 1. rokkafejnīcas. Reiterna nams četru gadu jubilejā.
Slavenības
2016. gada 28. februāris, 11:11

"Līvi" dzīvi! Virga ar neaizmirstamu koncertu nosvin Latvijas 1. rokkafejnīcas jubileju. FOTO

Jauns.lv

Kaut arī pirms pieciem gadiem rokmūziķis Ainars Virga paziņoja, ka līdz ar Jāņa Groduma nāvi grupa “Līvi” vairs neeksistē, sestdienas vakarā fani atkal skandēja “Līvi”, “Līvi”, jo “Latvijas 1. rokkafejnīca. Reiterna nams” četru gadu jubilejas svinību kulminācijā uzstājās tieši “Līvi”!

“Līvu”  atdzimšana saistīta ar leģendārās Liepājas rokgrupas 40 gadu jubileju, ko Ainars Virga iecerējis nosvinēt vasarā ar vērienīgu koncertu "Līvi. 40. Deviņvīru spēks ir modies"  Liepājas koncertdārzā “Pūt, vējiņi!”.

"Līvi", kur tagad muzicē agrākie grupas dalībnieki - Ainars Virga, Vilnis Krieviņš un Gundars Mucenieks – kā arī “The Hobos” ģitārists Mārtiņš Burkevics, bet par solistu pieaicināts talantu šovā iepazītais dziedošais ugunsdzēsējs Jānis Buķelis, grupas pastāvēšanas 40 gadu jubileju iesāka atzīmēt 27. februārī ar koncertu Latvijas 1. rokkafejnīcā Rīgā, Reiterna namā, kur nedēļas nogalē notika četru gadu dzimšanas dienas svinības. Vērienīgajā koncertā Ainars Virga bija vienkārši lielisks – grupa ļāva izbaudīt spilgtākās muzikālās epizodes no "Līvu" iespaidīgās vēstures -, un jāsaka, ka “Līvi” tik tiešām ir dzīvi!


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders