foto: Vida Press
Visi karaliskie likumi, ko pārkāpusi hercogiene Megana
Saseksas hercogiene Megana.
Slavenības
2018. gada 9. jūlijs, 08:11

Visi karaliskie likumi, ko pārkāpusi hercogiene Megana

Jauns.lv

Meganu Mārklu varētu salīdzināt ar 2001. gadā iznākušās filmas „Princese pret pašas gribu” („The Princess Diaries”) galveno varoni - Dženovas princesi Miu Termpopolisu. Arī viņai gadījās dažnedažādas kļūmes, kamēr Mia apguva princeses etiķeti.

Parastās meitenes Mias Termopolisas pārtapšana princesē Miā nebija vienkārša. Labi domātais ne vienmēr sanāca. Bija misēkļi un bija aplamības. Taču tas filmas varoni padarīja daudz tuvāku ikvienam no mums, jo arī mēs neesam dzimuši aristokrāti un mēdzam kļūdīties. Meganas Mārklas ceļš līdz Saseksas hercogienes titulam savā ziņā ir līdzīgs.

foto: Vida Press
Saseksas hercogiene Megana.

Lai gan Megana ir apradusi ar dzīvi karaļnamā un jauno hercogienes lomu, pagaidām ne viss vienmēr sanāk nevainojami un bez kļūdām. Britu karaļnamā valda daudz sarežģītu (un gadsimtiem senu) likumu, kas attiecas uz etiķeti, kam jāseko visu laiku.

Princese Diāna uzauga aristokrātu ģimenē, bet hercogiene Ketrīna vismaz ir dzimusi un augusi Lielbritānijā. Arī viņām, ieprecoties karaļnamā, nācās daudz ko mācīties no jauna, taču amerikānietei Meganai šī ir pavisam sveša pasaule. Taču neraugoties uz to, viņai izdodas lieliski.

Kurai jāiekāpj pirmajai – viņai vai karalienei

foto: Vida Press

Šis, iespējams, ir visslavenākais Meganas misēklis. Tas atgadījās, kad viņa ar karalieni Elizabetei II devās pirmajā kopīgajā vizītē uz Česteru. Vizīte pagāja sirsnīgā gaisotnē. Daudzi ievēroja, ka Meganas klātbūtnē karaliene smējās tik daudz un tik sirsnīgi kā ne ar vienu citu. Taču tad pienāca brīdis kāpt automašīnā un viņām nebija ne jausmas, kurai jākāpj pirmajai.

Karaliene Elizabete II izskatījās tikpat apjukusi kā Megana. Tā nu Megana nebija vienīgā, kura šajā brīdī samulsa.

Tērps bez piedurknēm

foto: Vida Press

Megana Mārkla pirmoreiz karalienes oficiālās dzimšanas dienas svinības un tradicionālo „Trooping The Colour” parādi apmeklēja elegantā maigi rozā kostīmā, ko darinājis modes nams „Carolina Herrera”. Nevar noliegt, ka apģērbs bija skaists un gaumīgs, turklāt labi piestāvēja jaunajai hercogienei. Taču ir kāda nianse – atsegtie pleci un piedurkņu trūkums nav saskaņā ar karalisko protokolu. Karaliskās ģimenes dāmas reti iziet sabiedrībā tērpos bez piedurknēm.  

Aizmirst par zeķubiksēm

foto: Vida Press

Megana Mārkla ir uzaugusi ASV, kur Holivudas dīvas uz pirmizrāžu pasākumiem vienmēr ierodas vakartērpos, bet kurpes auj basās kājās, par zeķēm vai zeķubiksēm nedomājot. Tur tā ir pieņemts. Taču karalienei Elizabetei II tas ir viens no striktākajiem noteikumiem - apmeklējot publiskus pasākumus, karaliskās ģimenes dāmai ir jāvelk miesas krāsas garās zeķes vai zeķubikses.

Bija vajadzīgs krietns laiks, lai Megana aprastu ar šo jauno likumu, jo saderināšanās perioda laikā viņa vairākkārt bija redzēta bez zeķubiksēm.

Taču tagad viņa to ir ielāgojusi un ņēmusi vērā.

Apskāvieni

foto: Vida Press

Meganai patīk apskaut cilvēkus, un tas nav daudz mainījies, arī kļūstot par vienu no karaliskās ģimenes. Drošības apsvērumu dēļ karaliskās ģimenes pārstāvji atturas no fanu apskaušanas, taču Megana nevarēja atturēties, kad satika 10 gadus vecu meitenīti, kura pastāstīja, ka arī vēlētos kļūt par aktrisi, kad izaugs liela.

Netradicionāla kāzu torte

foto: Vida Press

Teorētiski princis Harijs šajā jautājumā ir tikpat „līdzvainīgs”. Tā vietā, lai ievērotu seno tradīciju ar augļu kāzu torti, Megana un Harijs izvēlējās atsvaidzinošo citronu torti ar plūškoka ziediem, rotātu ar krēmu un greznotu ar īstiem svaigiem ziediem.

Netradicionāla šī izvēle bija tāpēc, ka līdz šim bija nerakstīts likums, ka karaliskajās kāzās viesi tiek cienāti ar augļu torti. Karaliene Viktorija un princis Alberts, karaliene Elizabete II un princis Filips, pat princis Viljams un Keita Midltone – visi kāzām bija izvēlējušies augļu tortes.

Kā cepa, un kā izskatās Meganas Mārklas un prinča Harija grandiozā kāzu torte

gallery icon
16

Augļu torte simbolizē bagātību un labklājību, jo tās ierastās sastāvdaļas – garšvielas, žāvēti augļi un alkohols – parasti ir ne vien dārgi, bet arī atceļojuši no tālām pasaules malām. Agrāk tas bija vēl viens apliecinājums britu impērijas varenībai.

Taču lielākā daļa britu un citu karaliskās ģimenes fanu ir izbrīnīti nevis par izvēlēto tortes garšu, bet tās grandiozo cenu – 50 000 sterliņu mārciņu.

Viena pati devās pie altāra

foto: Vida Press

Pirms karaliskajām kāzām liela drāma bija sacelta ap to, vai Meganas Mārklas tēvs ieradīsies uz kāzām un vedīs meitu pie altāra. Kad Tomasam Māklam radās steidzas veselības problēmas un veica neatliekamu operāciju, bija skaidrs, ka tēvs uz kāzām nevarēs ierasties.

Līgavu pie altāra piekrita vest nākamais vīratēvs princis Čārlzs, taču lielāko daļu ceļa līdz altārim Megana mēroja viena pati bez pavadoņa. Līdz šim neviena karaliskā līgava to nebija darījusi.

Foto uz žurnāla vāka

Mēnesi pirms oficiālā paziņojuma par saderināšanos Meganas Mārklas portrets rotāja žurnāla „Vanity Fair” vāku.

Lai gan mūsdienās vairs nav nekas neierasts redzēt karaļnama pārstāvju fotogrāfijas uz žurnāla vāka, Megana intervijā vaļsirdīgi stāstīja par dzīvi ar Hariju vēl pirms saderināšanās. Tas līdz šim nebija ierasts.

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on

„Mēs esam divi ļoti laimīgi un iemīlējušies cilvēki,” raksturoja Megana. „Kādus sešus mēnešus mēs satikāmies un neviens par to nezināja, tikai pēc tam tas nonāca ziņu virsrakstos. Es visu šo laiku strādāju un vienīgais, kas mainījās, bija cilvēku attieksme. Manī pašā nekas neizmainījās. Es joprojām esmu tāda pati, nekad neesmu mainījusies atkarībā no tā, ar ko satiekos.”

Viņa sniedza autogrāfus

foto: Vida Press

Karaļnama pārstāvjiem vēl viens liels tabu ir autogrāfi. Tā kā Megana ir no Holivudas, viņa sākotnēji pat nezināja, ka pēc saderināšanās ar princi Hariju arī viņa vairs nedrīkstētu sniegt autogrāfus faniem.

Megana to ātri ielāgoja un jau citās vizītēs faniem pieklājīgi atteica, paskaidrojot, ka sniegt parakstus viņai ir liegts.

Krusteniski pārlikta rokassomiņa

foto: Vida Press

Apmeklējot Skotijas galvaspilsētu Edinburgu, Megana, kura tobrīd vēl bija prinča Harija līgava, bija ģērbusies rūtainā mētelī, bet somiņu pārlikusi krusteniski pār plecu.

Etiķetes eksperti atzīmējuši, ka Megana ir pati pirmā karaļnama pārstāve, kura atļāvusies somiņu pārlikt krusteniski pāri plecam. Līdz šim neviena no britu karaļnama dāmām to nebija darījusi.

Princis Harijs un Megana Mārkla Edinburgā

Princis Harijs un Megana Mārkla Edinburgā

gallery icon
25

Prinča Viljama sieva hercogiene Ketrīna dod priekšroku „clutch” somiņām, savukārt Megana, tiekoties ar tautu, vēlas, lai viņai abas rokas būtu brīvas.

Sakrustotas kājas

foto: Vida Press

Megana izskatījās vairāk nekā eleganti, kad modes nama „Prada” klasiskā maigi rozā tērpā ar vīru un karalieni Elizabeti II apmeklēja Jauno līderu balvu ceremonijas vakaru Bekingemas pilī.

Acīgākie fani tūlīt pat ievērojuši, ka Megana pārkāpusi vienu no likumiem, ka britu karaļnama dāmas nekad nesēž ar sakrustotām kājām.

Kamēr daļa sabiedrības aizrautīgi komentēja šo „kļūdaino soli”, citi norādīja, ka arī princese Diāna un hercogiene Ketrīna esot nofotografētas, sēžot ar sakrustotām kājām. Retās reizēs, bet tomēr.