Mamma Dace: "Vājprāts - mazgadīgs skuķis māca, kā Lieldienām sataisīties seksīgi!" VIDEO
Tā izklaidējas mūsdienu bērni: idiotiski klipi tiek ievietoti internetā, cerot uz atzinību. Šai meitenei nav vairāk par 11 gadiem, bet viņa jau jūtas "seksīga".
Trakā pasaule
2016. gada 27. marts, 21:04

Mamma Dace: "Vājprāts - mazgadīgs skuķis māca, kā Lieldienām sataisīties seksīgi!" VIDEO

Jauns.lv

"Es nedomāju, ka tas ir normāli. Šis nabaga bērns ir mūsdienu seksualizācijas upuris, lai gan pati to neapzinās," par kādas mazas meitenes internetā ievietoto video saka Dace, kura ir mamma 11 gadus vecajai Kristiānai. Daces meita šo video skatījusies tagad, Lieldienu brīvdienās.

Tā dēvētās "jūtuberes" jeb "YouTube" kanālā populāras personas, kas tur ievieto dažādus video, ir subkultūra. Daudzas jo daudzas meitenes un pusaudzes visā pasaulē katru dienu rāda video, kuros redzamas dažādas prasmes vai vienkārši muldēšana. Rīdziniece Dace bija sašutusi apzinoties, ka viņas bērns par labu esam atzinis kādas ārvalstu meitenes Martas pamācību "kā iegūt seksīgu Lieldienu izskatu".

Videomateriālā mazais bērns ar zaļiem matiem demonstrē, kā lieto acu tušu un konsīleri, un pašā sākumā datora kameras priekšā nogroza savas knapi izdīgušās krūtis un rāda pliko vēderu.

"Brīžam man nolaižas rokas, uz kurieni šī pasaule iet," portālam Kasjauns.lv raksta Dace,  "sīks skuķis, labi ja 10 gadi! Ne viņa kaut ko zina par seksualitāti, ne apjēdz, ko dara. Bet meitenes visā pasaulē kāri skatās un tver katru to anglisko teikumu, jo bērni ir nozombēti, ka jābūt seksīgai," nobažījusies ir Dace.

"Video sākumā meitene paņem konsīleri un sāk to smērēt pa visu savu seju. Jebkura sieviete zina, ka konsīleris ir izgaismotājs un kā kosmētisks līdzeklis paredzēts atsevišķām sejas daļām. Šī mazā varone ar zaļajiem matiem to zieķē pa visu ģīmīti. Un arī latviešu meitenes taču mācās..." Kristiānas mamma ir noraizējusies par šo modi un aicina citas māmiņas rūpīgi pārrunāt ar meitām, vai un cik vērtīgi ir internetā redzamie klipi, ko piedāvā noskatīties vienaudzes.

Kā iegūt seksīgu izskatu Lieldienās - māca mazgadīgā Marta (12 min video angļu valodā):

Tiesa gan, minētais video nekādu lielo popularitāti "YouTube" nebauda - jo autore ir mazzināma, nepopulāra. Šo bērnu mērķis ir kļūt arvien populārākiem, tādējādi radot skatītājos ilūziju, ka viņu mājas video skatījumu skaits internetā ir vērtība. "Tas rada arvien jaunas "zvaigznītes", kuras cenšas savam vecumam nepiemērotās darbībās, lai tikai kļūtu slavenas," domā Dace.

Kasjauns.lv jau vēstīja par kādu pašmājās populāru jūtuberi - meiteni vārdā Sindija, kuru internetā izvietoto video dēļ uzskata par "populārāko skolnieci" Latvijā. Šī jauniete gan nenododas perversiem "seksīgā meikapa" klipiem, bet, viņasprāt, asprātīgā manierē pauž uzskatus par vienaudžiem aktuālāko.


Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas