foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Fiļs: "Pat steiku cepam uz maiņām!" Kā ar sievu sadzīvo Latvijas bagātākais vīrietis
Turīgākais vīrietis Latvijā, ABLV Bank līdzīpašnieks Oļegs Fiļs kopā ar sievu Santu Zāmueli.
Slavenības
2017. gada 24. aprīlis, 06:36

Fiļs: "Pat steiku cepam uz maiņām!" Kā ar sievu sadzīvo Latvijas bagātākais vīrietis

Kasjauns.lv

Tik atklāti Latvijas bagātākais vīrietis – bankas “ABLV Bank” padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs - un viņa sieva – vīnu un šampaniešu eksperte Santa Zāmuele - vēl nebija runājuši. Viņi žurnālam “Kas Jauns” izstāsta, kā aizrit viņu kopdzīve.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas bagātākais vīrietis Oļegs Fiļs un viņa sieva Santa Zāmuele

Latvijas bagātākais vīrietis – bankas “ABLV Bank” padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs - un viņa sieva – vīnu un šampaniešu eksperte ...

gallery icon
7

Santu Zāmueli pasākumos nevar sajaukt ne ar vienu citu. Santas tērpi, izejot sabiedrībā, lielākoties ir no aktuālāko zīmolu kolekcijām, un to cena rakstāma ar četru, pat piecu ciparu skaitli. Zāmueles vizuālais tēls liek domāt par viņas trauslumu un sievišķību un ļauj ļaudīm melst – tipiska bagātnieka sieva, mājsaimniece! Santa ar vīru Oļegu žurnālam “Kas Jauns” gan to noliedz: „Tas ir brīnišķīgi, ka feminisms tagad ir modē. Neesmu kategoriska un netaisos kļūt par vīrišķīgu būtni, kas apzināti no sava stila izskauž sievišķību. Esmu sieviete, kura rūpējas par sevi. Sievietes loma sabiedrībā ir tikpat nozīmīga kā vīrieša. Tas ir jāsaprot. Un ir arī tā – ja sieviete sevi ciena, tad viņu ciena vīrietis, kas ir blakus,” pārliecināti uzsver Santa.

Vīrs gādā rozes, sieva – kreklus

Daiļā gaišmate brīvajā laikā daudz ceļo, rūpējas par meitām un aizrāvusies ar šampaniešu un vīna pasaules izzināšanu. Sabiedrībā Santa iziet vai nu kopā ar vīru, vai arī viņu pavada kāds no šoferiem vai palīgiem. Stāstot par mājas dzīvi, viņa atklāti teic, ka sievietes pienākums nav tikai tīrīt māju un gatavot ēst. „Mēs mājās esam gandrīz vienlīdzīgi – pienākumus var veikt kā viens, tā otrs,” teic Santa, bet Oļegs uzreiz smaidot piebilst: „Jūtos labi, ka man blakus ir pašpietiekama sieviete. Īpaši sestdienās un svētdienās, kad man nav daudz jārunā.”
Santa uzsver, ka ne tikai vīrs viņu iepriecina ar dāvanām, bet arī viņa apdāvina vīru. “Vīrs no manis regulāri saņem skaistus, jaunus kreklus, jo uzskatu, ka sieviete vīrietim var pirkt drēbes, ne tikai vīrietis sievietei var gādāt rozes. Mums tas ir tā – normāli... Brokastis mēs gatavojam uz maiņām. Dažreiz es, dažreiz vīrs,” teic Santa. Savukārt baņķieris papildina sievas teikto: „Piemēram, es arī iemācījos cept steiku, un tagad darām to uz maiņām.”

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Miljonāra Fiļa sievas Santas Zāmueles viens no iecienītākajiem atpūtas veidiem ir ceļošana.


Gredzens iekārts kaklā


Baņķieris Oļegs Fiļs un Santa apprecējās pērn 1. oktobrī. Laulību ceremonija notika Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcā, bet dažas nedēļas pēc kāzām pāris noslēdza laulības līgumu par visas mantas šķirtību. No iepriekšējām attiecībām Zāmuelei ir divas meitas, bet Fiļam – četri bērni.
Tagad, stāstot, kas tad abus savedis kopā, plašos komentāros viņi neizplūst, atklājot tikai, ka viņu attiecības balstās uz mīlestību un kopīgām interesēm. „Lai arī kāzas mums bija jau pirms kāda laika, aizvien vēlamies to visu paturēt kā ģimenes privāto lietu. Negribam par to runāt,” teic Santa.
Miljonāra pirkstā laulību gredzens nemirdz, bet nedomājiet, ka tas ikdienā nav pie Oļega Fiļa. Taujāts, kāpēc nenēsā laulību riņķi, baņķieris bilst, ka tas tepat pie viņa ir. „Gredzens man ir kaklā,” nosaka miljonārs un, nedaudz atraisot kaklasaiti, kā arī vienā mirklī atpogājot dažas krekla pogas, parāda – gredzens tiešām ir iekārts ķēdītē. Santa vēl paskaidro: „Vīrs nodarbojas ar dažādiem sporta veidiem – futbolu un volejbolu –, tāpēc gredzenu noņēma. Ja sporto un gredzens ir pirkstā, var pat salauzt pirkstu.”

Zāmueles stila recepte

Tik dažādā Santa Kristiāna Zāmuele

gallery icon
18


„Šajā pavasarī ģērbjos gaiši, viegli. Esmu kontrastā ar to, kas šobrīd notiek pasaulē, gribas kaut ko pretēju. Mans vadmotīvs modē ir sekot savām sajūtām. Vienmēr. Mans ģērbšanās stils ir atkarīgs no noskaņojuma; pārsvarā tas nav saistīts ne ar laikapstākļiem, ne modes tendencēm, bet gan to, kā jūtos.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās