foto: Picture Perfect/REX/ Vida Press
Traģēdija slavenā komiķa Edija Mērfija ģimenē
12. aprīlī aktieris Edijs Mērfijs (pa kreisi) zaudējis savu vecāko brāli. Komiķis Čārlijs Mērfijs miris no leikēmijas.
Slavenības
2017. gada 13. aprīlis, 15:25

Traģēdija slavenā komiķa Edija Mērfija ģimenē

Kasjauns.lv

Pēc smagas cīņas ar leikēmiju 57 gadu vecumā miris komiķa Edija Mērfija vecākais brālis – aktieris un komiķis Čārlijs Mērfijs.

Ziņu par Čārlija Mērfija nāvi trešdien apstiprinājis aktiera pārstāvis Domeniks Nati. Ņujorkā dzimušais Mērfijs bija redzams komēdijseriālos „Chappelle's Show”, „Are We There Yet?”, kā arī ierunājis lomu animācijas seriālā „The Boondocks”.

Viņš arīdzan strādājis pie scenārija tādiem filmām kā „Paper Soldiers”, „Vampire in Brooklyn” un „Norbit”.

Lielāko atzinību Čārlijs Mērfijs izpelnījies pirms vairāk nekā desmit gadiem par darbu komēdijšovā „Chapelle’s Show” un dziedātāja Prinsa atdarināšanu.

foto: Picture Perfect/REX/ Vida Press
Čārlijs ar dēlu Ksavjēru un meitu Āvu.

Brāļi Edijs un Čārlijs Mērfiji ir dzimuši Bruklinā un auguši Longailendā. Viņu mamma bija tālruņa operatore, bet tēvs policists. Vecākais no brāļiem – Čārlijs – bija „ielu puika”. Pusaudža gados viņam bija nepatikšanas ar likumu. Jaunietis aplaupījis kādu autobraucēju, draudot ar ieroci. Pēc virknes mazāk nozīmīgu noziegumu Čārlijam piespriests 10 mēnešu ilgs cietumsods., kam no 1978. gada sekoja seši gadi armijā.

„Būtībā, tā bija mana mamma, kas aizveda mani uz armiju,” reiz intervijā atzinis Čārlijs Mērfijs. „Pēc tam, kad biju pavadījis laiku ieslodzījumā, viņa veda mani uz rekrutēšanas birojiem – mēs apmeklējām armiju, floti un gaisa spēkus. Un visur manu kandidatūru noraidīja pagātnes dēļ. Visbeidzot mamma viņiem pateica: jums jāpieņem mans dēls jeb arī viņu tur ārā nogalinās.”

foto: Fabrizio Picco/WENN/Vida Press
Čārlijs ar sievu Tišu, kura 2009. gadā mira no dzemdes kakla vēža.

Čārlijs armijā pavadīto laiku atzina par savu glābiņu. Tas patiešām atgrieza viņu uz pareizā ceļa. Pēc dienesta viņš atgriezās mājās un redzēja, ka mazais brālis Edijs uzsācis komiķa karjeru un pievienojās brālim šovbiznesā. Sākumā viņš iejutās kā mazā brāļa miesassargs, taču drīz no šī nodoma vajadzēja atteikties, viņš pārlieku uzmanīja jaunāko radinieku, kas kļuva jau traucējoši.

Čārlijs pievērsās scenāriju rakstīšanai, aktiermeistarībai un pat izmēģināja roku dziesmu komponēšanā, pierādot, ka izklaides talants piemīt abiem brāļiem Mērfijiem.

1997. gadā Čārlijs apprecējās ar Tišu Teilori Mērfiju un bija ar viņu kopā līdz sievas nāvei. Tiša nomira 2009. gada decembrī, zaudējot cīņā ar dzemdes kakla vēzi. Tagad, no dzīves šķiroties arī Čārlijam, bez abiem vecākiem palikuši divi pāra bērni, kā arī bez tēva palikusi Mērfija atvase no viņa iepriekšējām attiecībām.

Komiķis Čārlijs Mērfijs

Komiķis Čārlijs Mērfijs ir aktiera Edija Mērfija vecākais brālis, kurš 57 gadu vecumā miris no leikēmijas.

gallery icon