VIDEO: Vīrs apsūdz Džimu Keriju draudzenes nāvē
Katrionas Vaitas vīrs Marks Bērtons vaino aktieri Džimu Keriju, ka tieši viņš apgādājis Vaitu ar recepšu medikamentiem, kuru pārdozēšanas rezultātā pērn iestājusies sievietes nāve.
Slavenības
2016. gada 20. septembris, 13:38

VIDEO: Vīrs apsūdz Džimu Keriju draudzenes nāvē

Jauns.lv

Pērn pašnāvībā dzīvi beigušās Katrionas Vaitas (1985-2015) vīrs uzsācis tiesas prāvu, apsūdzot Katrionas bijušo draugu Holivudas aktieri Džimu Keriju (54) viņas pāragrajā nāvē.

Katrionas Vaitas vīrs scientoloģijas piekritējs Marks Bērtons (49) iesniedzis Losandželosas Augstākajā tiesā apsūdzību pret aktieri Džimu Keriju. Bērtons norāda, ka aktieris nelegālā ceļā ieguvis tādas zāles kā „Ambien”, „Popranolol” un „Percocet” un tās devis Vaitai. Pudelīte ar trim šiem medikamentiem tika atrasta Vaitas mājās aizvadītā gada septembrī, kad jaunā sieviete atņēma sev dzīvību.

Šīs zāles bija izrakstītas pacientam vārdā Arturs Kings. Šo segvārdu bieži izmantoja Kerijs.

Džima Kerija advokāte Martija Singere nodēvējusi apsūdzību par bezkaunīgu un apgalvo, ka viņas klients nav vainīgs.

Tiesai iesniegtajos dokumentos Bērtons Keriju raksturo kā cilvēku, kas izteikti centies kontrolēt Vaitas dzīvi. Viņš arī apgalvo, ka aktieris sūtījis Vaitai īsziņas pēc nāves, lai radītu iespaidu, ka draudzene medikamentus no viņa nozagusi, un šādi centies palikt „tīrs” policijas izmeklētāju acīs.

Līķa sekcijas rezultātā noskaidrots, ka nāve iestājusies no medikamentu „Ambien”, „Popranolol” un „Percocet” pārdozēšanas.

Bērtons norāda, ka Kerijs un viņa asistents Vaitas dzīvoklī uzstādījuši novērošanas kameras. Taču neviens nav pārbaudījis, kā viņai klājas vai brīdinājis varasiestādes arī pēc tam, kad bijis skaidri zināms, ka Vaita 24 stundas nav pametusi mājas.

Ja Kerijs redzējis, ka Vaita nav pametusi mājas 24 stundas un viņam bijušas aizdomas par nozagtiem medikamentiem, viņam būtu vajadzējis informēt varasiestādes. Vēl jo vairāk, ja sieviete nav atbildējusi uz viņa īsziņām. Bērtons uzskata, ka Vaita nomirusi aizvadītā gada 24. septembrī, bet viņas ķermenis atrasts vien pēc četrām dienām.

Tiesai iesniegtajos dokumentos Bērtons norāda, ka Džims Kerijs nav sedzis ne centa no Katrionas Vaitas bēru izdevumiem, lai gan ticis baumots, ka viņš esot apmaksājis bēru ceremoniju Īrijā.

Kad aktieris uzzinājis, ka Vaita atstājusi nedaudz naudas savai ģimenei, viņš lauzis solījumu maksāt par bērēm.

Kerijs bija viens no zārka nesējiem Vaitas bērēs Īrijā, ko viņš apmeklēja kopā ar savu meitu Džeinu.

Bērtons tagad pieprasa apmaksāt visus bēru izdevumus, advokāta pakalpojumus, tiesas izdevumus, kā arī vēlas piedzīt kompensāciju.

Marks Bērtons un Katriona Vaita apprecējās 2013. gada 15. janvārī Lasvegasā. „Cik zinu, viņa un Bērtona kungs gatavojas šķirties, taču Vaitas nāves brīdī abi aizvien skaitījās oficiāli precēti,” norāda Losandželosas izmeklēšanas birojs. Daudzi no Vaitas draugiem nav pat zinājuši, ka viņa ir precējusies. Vaita un Bērtons kopā strādājuši pie īsfilmām „The Online Gamer: Zombies” un “The Online Gamer: Wedding”. Viņš kā operators, viņa – kā grima māksliniece.

   

VIDEO: Reuters, Kasjauns.lv / Foto: Vida Press, Instagram