Bizness un ekonomika
2024. gada 12. aprīlis, 17:34

VIDEO: 8 gadus pēc vērienīgās atjaunošas sākušas drupt Nacionālā mākslas muzeja kāpnes

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Astoņus gadus pēc vērienīgajiem 30 miljonu vērtajiem atjaunošanas darbiem, bēdīgā paskatā nonākušas Latvijas Nacionālā muzeja kāpnes, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Daudzus iedzīvotājus izbrīnījis fakts, ka astoņus gadus pēc vērienīgiem atjaunošanas darbiem muzeja fasādi atkal vīstīs stalažās un plēvēs un tur notiks būvdarbi. Lai gan atjaunošanas darbi risinājās salīdzinoši nesen, laiks ir nepielūdzams - kāpnes ir adrupušas no abām pusēm, jo klimata ietekmē radušies bojājumi to apdares slānī.

"Vēl 10 gadi nav pagājuši kopš iepriekšējā remonta, bet izskatās, ka Mākslas muzeju jau drīz varēs atkal restaurēt," mikroblogošanas vietnē "X" vēsta Agnese.

"Iekšā arī smuki tekot ūdens, tur kur tam galīgi nevajadzētu būt," par muzeja problēmām noraizējies ir Lauris Lizbovskis.

"Kāpēc, ka neizmanto vēsturisko apmetumu? Latvijā ir daudz speciālistu, kas zina kā pareizi darīt," neizpratnē ir Jānis.

Par kāpņu problēmu vienaldzīga nav palikusi arī Rīgas dome, kas kā muzeja saimnieks, aprīļa beigās sola uzsākt nepieciešamos atjaunošanas darbus. Tā kā muzeja ēka ir valsts kultūras piemineklis, iejaukšanās nevar būt radikāla. Kāpņu apdare pilnībā tiks apjaunota, bet vai izdosies novērst problēmas cēloni, nav zināms.

Vairāk skaties video!