foto: Publicitātes foto
British American Tobacco iecelts jauns vadītājs Baltijas valstīs
Bizness un ekonomika
2024. gada 15. aprīlis, 09:00

British American Tobacco iecelts jauns vadītājs Baltijas valstīs

Reklāmas projekts

No 2024.gada aprīļa par British American Tobacco (BAT) vadītāju Baltijas valstīs iecelts Matiass Baltess (Matthias Baltes).

Matiass Baltess strādā BAT kopš 2002. gada un līdz šim ir ieņēmis dažādus vadošus amatus mārketinga un pārdošanas jomā uzņēmuma filiālēs Vācijā, Austrijā, Nīderlandē, Grieķijā un Apvienotajā Karalistē.

"Mūsu dati apliecina, ka Latvijas iedzīvotāji pēdējo gadu laikā ir būtiski mainījuši tabakas lietošanas paradumus un dara to, iespējams, visstraujāk ne tikai Eiropā, bet arī pasaulē. Proti, redzam arvien pieaugošu interesi par bezdūmu tabakas izstrādājumiem un tabakas karsēšanas ierīcēm. Tādēļ savā darbā arvien lielāku uzsvaru liekam uz alternatīvu izstrādi un piedāvāšanu tradicionālajiem smēķēšanas produktiem,” norāda M.Baltess.

Jaunais uzņēmuma vadītājs uzsver: “Reaģējot uz pārmaiņām iedzīvotāju paradumos esam atvēruši jaunupētniecības centru. Tāpat redzam, ka tā ir jaunā realitāte un arvien lielāka sabiedrības daļa izvēlas alternatīvos produktus. Piemēram, Zviedrija ar nikotīna spilventiņu izplatību ir sasniegts zemākais smēķētāju līmenis pasaule – proti, tikai 5,6%. Vienlaikus, Latvijā faktiski šī produktu kategorija un aromātiskie karsējamie produkti būs aizliegta no 2025.gada 1.janvāra. Ņemot vērā šos izaicinājumus, es ceru uz konstruktīvu un produktīvu sadarbību gan ar likumdevējiem, gan politiku izstrādātājiem, lai sekmētu kopējo sabiedrības un valsts mērķu sasniegšanu.”

Līdzšinējais uzņēmuma vadītājs Baltijas valstīs Marcin Mielcarz turpmāk ieņems BAT pārdošanas vadītāja amatu Apvienotajā Karalistē.

Šobrīd karsētās tabakas tirgus Latvijā veido 15,1% no kopējā tabakas tirgus, no kuriem 11,5% ir "British American Tobacco" produkti "NEO", "VEO", KENT for GLO.

Tēmas