foto: Publicitātes foto
"Swedbank" bijušais valdes loceklis Rubenis kļuvis par Medicīnas centra "ARS" līdzīpašnieku
Reinis Rubenis un Māris Andersons.
Bizness un ekonomika
2024. gada 12. marts, 16:11

"Swedbank" bijušais valdes loceklis Rubenis kļuvis par Medicīnas centra "ARS" līdzīpašnieku

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

AS "Swedbank" bijušais valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis kļuvis par “Medicīnas centrs ARS” (ARS) 15% kapitāldaļu līdzīpašnieku, liecina Uzņēmumu reģistra informācija.

“Esmu ļoti priecīgs par iespēju tuvināties medicīnas nozarei un saistīt savu likteni ar ARS, jo šeit tiešām jūtama jomas attīstība un mājo īsta medicīna. Jūtu, ka šī ir joma, kuras galvenais mērķis ir rūpēties par kvalitatīvu iespēju ārstēšanā paplašināšanu un nodrošināšanu, un tajā esmu atradis jaunu mājvietu savai sirdij un dvēselei," norāda Rubenis.

Rubenis pievienojās “ARS” vadības komandai jau aizvadītā gada vasarā. Uzņēmums 2023. gadā strādāja ar 22,25 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt tam peļņa pieauga līdz 2,18 miljoniem eiro.  

Darījuma summa medijiem atklāta netiek.

Turpmāk ARS īpašnieki būs Māris Andersons (25,01%), Svetlana Koļesņikova (22,29%), Rubenis (15%), Dainis Papāns (9,89%), Gunta Babauska (6,99%), Inese Cālīte-Ušacka (6,49%), Egils Vjaters (5,02%), Jolanta Ērgle (3,44%), Andris Lauciņš (3,13%) un Jana Matuzala (2,77%).

ARS tika dibināts 1987. gadā, kad Kara komisariāta ēkā pieci ārsti izveidoja iedzīvotāju medicīniskās apkalpošanas kooperatīvu. To ilgstoši vadījis uzņēmējs Māris Andersons.