Auto un tehnoloģijas
2021. gada 5. oktobris, 10:18

Auto ziņas: Volvo Iron Knight jeb ātrākais kravas auto pasaulē

Auto ziņas

Jauns.lv

Kā sarīkot neaizmirstamu riepu prezentāciju? Pārsteigt ar ko tādu, kas liek aizmirst ne tikai riepas, bet visu citu pasaulē! Kā būtu ar 2400 zirgspēku superkravinieku? Volvo Iron Knight jeb dzelzs bruņinieks ir ātrākais kravas auto pasaulē. Tas uzstādījis virkni rekordu, un, tāpat kā Truck Racing monstri brauc ar Goodyear riepām.

“Riepas ir ļoti svarīgas. Ja Tev ir daudz jaudas, nepieciešama saķere un vadāmība. Priekšējās riepas šeit ir no kravas auto sacīkšu mašīnas. Tās gadiem izmēģinātas sacīkstēs, un nodrošina lielisku vadāmību, braucot pa trasēm,” stāsta Boije Ovebrinks, Iron Knight pilots.

Ikdienā nepieciešamas pavisam citas riepas, turklāt gan 333 trasi, gan koplietošanas ceļus drīz klās sniegs. Ar ko brauksim šajā sezonā?

“Eiropas tipa riepa ir tur kur ikdienas maršutā ir slapjš asfalts. Ja tā ir grants apledojusi visu ziemas laiku, tad radžotā riepa.  Ja braukšanas pieredze arī iesaku radžotu riepu, jo rītos ir melnais ledus. Labāk nostrādās, ja kaut kas nav iepriekš paredzēts,” stāsta Mārtiņš Grīnbergs, Goodyear tirdzniecības vadītājs Baltijā.

Lai gan radžoto riepu noiets arvien krītas, vēl 2019. gadā ar "naglām" brauca 28% Latvijas autovadītāju. Īpaši viņiem Goodyear izstrādājis pilnīgi jaunu ziemas riepu Ultra Grip Arctic 2. Izmēru sortiments sākas no 16, vieglajiem līdz 20, SUV līdz 21 collai. Lielākā daļa izmēru būs pieejama, kad sezona sāksies.

Vai radzes nodrošina universālu drošību?

Pašas par sevi noteikti nē. Un to apstiprina arī Boije Ovebrinks. “Protams, ka mums ir radzes, un tās palīdz, bet ne pietiekami. Kad ir apledojums, ļoti slīd. Jābrauc domājot ar galvu!”