Baltijā problēmas skartos "Volkswagen" auto tehniski sāks koriģēt februārī
Pēc pasākumu īstenošanas transportlīdzekļi atbildīs piemērotajiem izmešu standartiem, neietekmējot dzinēju jaudu, degvielas patēriņu vai veiktspēju.
Auto un tehnoloģijas
2015. gada 21. decembris, 20:29

Baltijā problēmas skartos "Volkswagen" auto tehniski sāks koriģēt februārī

Jauns.lv

Vācijas Federālā autotransporta pārvalde (KBA) apstiprinājusi plānotos tehniskos pasākumus un termiņus problēmas skartajiem "Volkswagen" dīzeļdzinējiem un pasākumu īstenošana Baltijā tiks sākta 2016.gada februārī, informēja uzņēmumā.

Pēc rūpīgas izskatīšanas KBA ir pilnībā ratificējusi visus pasākumus, tādējādi ir apstiprināti koriģējošie pasākumi visiem problēmas skartajiem transportlīdzekļiem. Tuvākajā laikā par tālāko rīcību tiks informēti transportlīdzekļu īpašnieki. Lai nodrošinātu ātru pasākumu izpildi, "Volkswagen" plāno sākt pasākumu īstenošanu 2016. gada sākumā.

Kā norāda uzņēmumā, svarīgs aspekts tehnisko pasākumu īstenošanā bija rast klientiem ērtus risinājumus. Koriģējošie pasākumi problēmas skartajiem "EA 189" tipa dzinējiem paredz, ka 1,2 litru un 2,0 litru dzinējiem tiks nodrošināts programmatūras atjauninājums un darba ilgums būs aptuveni pusstunda. Arī 1,6 litru dzinējiem tiks nodrošināts programmatūras atjauninājums un papildu gaisa masas mērītāja priekšā tiks uzstādīts "plūsmas pārveidotājs", un šo pasākumu īstenošana aizņems mazāk par stundu.

Šie pasākumi attiecas uz Eiropas Savienības tirgu. Pēc pasākumu īstenošanas transportlīdzekļi atbildīs piemērotajiem izmešu standartiem, neietekmējot dzinēju jaudu, degvielas patēriņu vai veiktspēju.

Uzņēmuma plāns ir īstenot tehniskos pasākumus pie dīleriem vairākās kārtās. Tehniskie pasākumi 2,0 litru dzinējiem tiks īstenoti no 2016. gada pirmā ceturkšņa. Tehniskos pasākumus 1,2 litru dzinējiem plānots veikt nākamā gada otrā ceturkšņa beigās. Pēdējā atsaukumā no 2016. gada trešā ceturkšņa tiks uzsākta tehnisko pasākumu īstenošana 1,6 litru dzinējiem.

Tehnisko pasākumu īstenošanas laikā "Volkswagen AG" mērķis ir novērst jebkādas neērtības klientiem, cita starpā neierobežot viņu mobilitāti. Saistībā ar to "Volkswagen" zīmols garantē visiem klientiem, ka nepieciešamības gadījumā bez maksas tiks nodrošināts atbilstošs maiņas transports.

Uzņēmumā skaidro, ka līdz 2017.gada 31.decembrim atceļ noilguma noteikumus attiecībā uz garantijas prasībām par transportlīdzekļos ar "EA 189" dzinēju uzstādīto programmatūru. Tas attiecas arī uz tām prasībām, kuru iesniegšanas termiņš jau ir beidzies. Tādējādi gaidīšana nekādā veidā neradīšot neērtības "Volkswagen" klientiem. Tas nozīmē, ka visu problēmas skarto transportlīdzekļu īpašnieki var gaidīt, ka nepieciešamie tehniskie pasākumi transportlīdzekļos tiks īstenoti līdz iepriekš minētajam datumam.

Tāpat uzņēmumā uzsver, ka transportlīdzekļi joprojām ir tehniski droši un gatavi braukšanai, tādēļ ar tiem var piedalīties ceļu satiksmē bez jebkādiem ierobežojumiem.

Kā ziņots, "Volkswagen" septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

LETA/Foto: EPA/LETA