foto: Publicitātes foto
Ieteikumi, kā veiksmīgi atdot ātros kredītus
Bizness un ekonomika
2018. gada 5. oktobris, 09:34

Ieteikumi, kā veiksmīgi atdot ātros kredītus

Jauns.lv

Ātrie kredīti ir veids, kā ērti aizņemties sev nepieciešamo summu neparedzētu tēriņu gadījumā. Vairāku aizņēmumu veikšana vienlaikus var radīt ievērojamas finansiālas grūtības. Gudriem.lv piedāvā trīs ierosinājumus, kā tikt galā ar iekrātiem, neatmaksātiem ātrajiem kredītiem.

Kredītu apvienošana

Ja esi veicis vairākus aizņēmumus, ir svarīgi zināt, ka vairākas kredītiestādes piedāvā iespēju apvienot kredītus. Kredītu apvienošanas pakalpojums ļauj aizņēmējam veikt visu kredītu apvienoto maksājumu vienreiz mēnesī. Kredītņēmējam tādējādi ir jāmaksā mazāk procentu, jo tie uzkrājas tikai par vienu – kopējo summu. Kredītu apvienošana palīdz arī vienoties par kredīta atmaksas termiņa pagarināšanu.

Lai iesniegtu pieteikumu kredītu apvienošanai, jāatrod un jāizvēlas iestāde, kura šo pakalpojumu nodrošina, un jāaizpilda elektroniska pieteikuma forma. Pieteicējam ir jāuzrāda savi ikmēneša ieņēmumi, lai pierādītu savu spēju atmaksāt kredītus, kā arī jābūt labai kredītvēsturei, pretējā gadījumā kredītu apvienošana var tikt atteikta. Tāpat jāatceras, ka visu kredītsaistību kopējā summa nedrīkst būt pārāk liela (visbiežāk – lielāka par 5000-7500 eiro), citādi kredītiestāde neveiks to apvienošanu.

Kredītu apvienošanas process ietver arī sazināšanos ar pārejām kreditēšanas kompānijām un vienošanās par pārkreditēšanu. Kad tiek nokārtotas visas formalitātes, tiek noslēgts refinansēšanas līgums. Ja iepriekš ātrie kredīti bijuši paņemti trīs kredītiestādēs ar dažādiem nosacījumiem, tad tagad atmaksa par visiem paņemtajiem kredītiem jāveic pie viena kreditora.

Pārkreditēšana

Šo pakalpojumu kredītņēmējam ir izdevīgi apsvērt tad, ja viņu vairs neapmierina sākotnējā kredītiestādē paņemtā aizdevuma nosacījumi vai kādas citas iestādes nosacījumi uzrunā vairāk, vai aizņēmējs vēlas mainīt aizņēmuma summu.

Vēršanās citā kredītiestādē šajā gadījumā tiek veikta nevis lai risinātu radušās naudas grūtības, bet gan meklētu izdevīgākus nosacījumus un zemākas procentu likmes. Šo iespēju nereti tiecas izmantot arī uzņēmēji, īpaši – mazo uzņēmumu pārstāvji. 

Vajadzīgs vien atrast izdevīgāko kredīta piedāvājumu, jāaizpilda pieteikuma anketa, jāvienojas par individuālajiem nosacījumiem un jāpāriet pie sava jaunā kreditora.

Kredītlīnijas noformēšana

Ja aizņēmējam nepieciešama regulāra naudas ienākšana kontā noteiktā laika periodā, ir vērts apsvērt aizdevuma noformēšanu kā kredītlīniju. Tas nozīmē aizņēmuma izsniegšanu pa daļām jeb tranšās. Kredītlīnija paredz, ka aizņēmējs maksā procentus tikai par iztērēto summu, pārējais aizņēmums paliek izmantojams vēlāk pēc vajadzības.

Lai palīdzētu finansiālās grūtībās nonākušām personām, vairākas kredītiestādes piedāvā arī kredīta atmaksas termiņa pagarināšanu (maksas pakalpojums) vai maksājumu sadalīšanu. Pretimnākošus kreditorus vienkopus var atrast salīdzināšanas portālā Gudriem.lv – ienāciet un izvēlieties sev piemērotāko!

Reklāmas raksts sadarbībā ar Gudriem.lv