foto: LETA
Video: "Bite" informē par tīkla attīstības stratēģiju, "Google" – par interneta satura lietošanas tendencēm 
Uzņēmuma "Bite Latvija" vadītājs Kaspars Buls.
Bizness un ekonomika
2018. gada 26. aprīlis, 13:00

Video: "Bite" informē par tīkla attīstības stratēģiju, "Google" – par interneta satura lietošanas tendencēm 

Karlīna Timofejeva

Mobilo sakaru operators "Bite" ceturtdien mediju pārstāvjus informē par biznesa rezultātiem, tīkla attīstības stratēģiju un investīciju plāniem, bet pasākuma īpašais viesis - “Google” Baltijas reģiona vadītājs - informē par tendencēm un izmaiņām interneta lietotāju ieradumos Baltijā un pasaulē. 

Pasākums norisinās "OraculeTang Space", Doma laukumā 2 un tajā piedalīsies "Bites" vadītājs Latvijā Kaspars Buls, kurš stāstīs par uzņēmuma 2017.gadā sasniegto un izvirzītajām prioritātēm šajā gadā, un "Bites" tehniskais direktors Gints Butens, kurš informēs par uzņēmuma tīkla attīstības stratēģiju un gatavošanos 5G ieviešanai. 

Savukārt “Google” Baltijas reģiona vadītājs Vitautas Kubiliuss iepazīstinās ar “Patērētāju barometra” datiem, kas liecina, ka iedzīvotāji aizvien vairāk nosaka, kur, kā un kādu saturu viņi vēlēsies lietot. Redzams arī, ka pēdējos piecos gados divas reizes ir samazinājies lietotāju skaits, kas vienlaikus izmanto tikai vienu ekrānu. Tas nozīmē, ka pieaug slodze uz interneta, datu pārraides pakalpojumu nodrošinātāja infrastruktūru. 

“Mūsu dati liecina, ka interneta patēriņš mobilajās ierīcēs turpina pieaugt visā Latvijā, turklāt patērētāji aizvien vairāk sāk izmantot šajās ierīcēs video saturu. Arī viedierīču skaits uz vienu lietotāju palielinās, jo strauji attīstās dažādi “gudrie” risinājumi mājām, birojiem un ne tikai. Mēs kā mobilo sakaru operators sekojam līdzi izmaiņām patērētāju paradumos un veidojam tām atbilstošu investīciju plāniem, BITES tīkla pārklājumu, tā jaudu un kapacitāti,” skaidro Buls.

Viņš arī norāda, lai gan mobilo sakaru pamata pakalpojumu kvalitātes uzlabošana ir viena no uzņēmuma prioritātēm, līdztekus BITE strādā pie jaunu, inovatīvu pakalpojumu attīstīšanas, tostarp izstrādā un ievieš dažādus IoT pakalpojumus biznesa un privātām vajadzībām.