foto: Shutterstock
Datorspēļu izstrādes sacīkstēs uzvar mūsējie ar spēli "Laimīgā omīte"
Starptautiskās datorspēļu izstrādes sacensībās Rīgā uzvar izšuvumu spēle.
Auto un tehnoloģijas
2017. gada 1. oktobris, 20:47

Datorspēļu izstrādes sacīkstēs uzvar mūsējie ar spēli "Laimīgā omīte"

Kasjauns.lv/LETA

Starptautiskās datorspēļu izstrādes sacensībās "Game Camps Riga" pirmo vietu ieguvusi komanda "Happy Grandma", informēja Latvijas Tehnoloģiskā centra valdes loceklis Ints Vīksna.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komanda, kuras kodolu veido pārstāvji no Latvijas un Igaunijas, izstrādāja datorspēli, kurā jāveido izšuvumi - nodarbe, kas atbilstoši komandas nosaukumam iepriecinot omītes. Spēles uzdevums ir pareizi atcerēties sākotnēji parādītā izšuvuma krāsas un rakstu, lai to varētu atkārtot.

Pēc tam, kad "Happy Grandma" pārstāvji būs izveidojuši savu uzņēmumu, viņiem būs iespēja saņemt praktisku palīdzību līdz 10 000 eiro apmērā idejas attīstīšanai.

Otro vietu saņēma komanda "Moskito Racing - Super Amazing" ar datorspēli, kurā odu "spiets" ir jānotur klāt pie virtuālā cilvēka, kamēr odi pārvietojas no vienas ķermeņa daļas uz otru.

Trešajā vietā ir komanda "HMB Solution", kuras datorspēlē dažādas darbības, piemēram, omletes cepšana un ēšana jāpaveic ar desmit metrus garām rokā.

Rīgā trīs dienās starptautiskas datorspēļu izstrādes sacensībās piedalījās spēļu izstrādātāji no Latvijas, Igaunijas, Somijas un Zviedrijas.

Dalībniekiem šajā laikā bija pieejams dažādu nozares mentoru atbalsts, kuri sniedza padomu gan spēles izstrādē, gan tās tālākā virzīšanā un komercializēšanā.