foto: PM/SCANPIX BALTICS
Tallinas ielās izbrauc pirmie autobusi bez vadītāja. Braukšana tajos – bez maksas
Katrā busiņā ietilpst 8 pasažieri, un katram līdzi braukā arī "gids", kurš stāsta par tehnoloģijām, kas ļauj autobusam pārvietoties bez vadītāja.
Auto un tehnoloģijas
2017. gada 30. jūlijs, 10:08

Tallinas ielās izbrauc pirmie autobusi bez vadītāja. Braukšana tajos – bez maksas

Asnate Baņģiere

Kasjauns.lv

Sestdienas pēcpusdienā Tallinas centra ielās izbraukuši pirmie autobusi bez vadītāja. Šādi transporta līdzekļi Igaunijas galvaspilsētā būs redzami līdz augusta beigām, ziņo news.err.ee.

Maršruta autobusiņi, kuri pārvietojas bez vadītāja, tika prezentēti par godu tam, ka jūlijā Igaunija kļuva par Eiropas Savienības prezidējošo valsti. Mūsu ziemeļu kaimiņvalsts paziņojusi, ka viena no  Igaunijas prezidentūras prioritātēm būs tehnoloģiju progress un tā ietekme uz sabiedrību.

Busiņi, kas brauc pa diviem un ikviens no kuriem var pārvadāt 8 pasažierus, ir bezmaksas. Tie ir pielāgoti arī pasažieriem ratiņkrēslā. Kaut arī autobusam nav vadītāja, tajā obligāti līdzi brauc “gids”, kurš pasažieriem brauciena laikā pastāsta par jaunajām tehnoloģijām, pateicoties kurām busiņš var pārvietoties bez šofera.

Šis eksperimentālais autobusu projekts Igaunijai izmaksājis apmēram 100 tūkstošus eiro, taču divas trešdaļas no investīcijām ir apmaksājis privātais sektors.

Igaunijas galvaspilsētā kursē pirmie autobusi bez vadītāja

Sestdienas pēcpusdienā Tallinas centra ielās izbraukuši pirmie autobusi bez vadītāja. Šādi transporta līdzekļi Igaunijas galvaspilsētā būs redzami līdz augusta beigām.

gallery icon

Tēmas