Veikals "Prisma Deglava" drošības dēļ varētu būt slēgts līdz pat oktobrim
Atzinuma iesniegšanas termiņš ir 19.oktobris, taču to ir iespējams iesniegt arī pirms noteiktā termiņa.
Bizness un ekonomika
2016. gada 23. jūlijs, 23:40

Veikals "Prisma Deglava" drošības dēļ varētu būt slēgts līdz pat oktobrim

Jauns.lv

Mazumtirgotāja "Prisma Latvija" veikals "Prisma Deglava" Rīgā, Andreja Saharova ielā 30, drošības apsvērumu dēļ varētu būt slēgts līdz oktobrim, aģentūrai BNS pastāstīja Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB).

BVKB šā gada 13.jūlijā saņēma ēkas A.Saharova ielā 30, Rīgā, īpašnieka piesaistītā neatkarīgā eksperta atzinuma par ēkas daļas tehnisko apsekošanu. Pēc ekspertu atzinuma izskatīšanas BVKB konstatēja, lai novērstu jebkādas šaubas par ēkas tehnisko stāvokli un drošību, nepieciešams veikt detalizētu visas ēkas tehnisko apsekošanu un tikai pēc šī atzinuma saņemšanas un izskatīšanas varēs lemt par ēkas tālāko ekspluatācijas atjaunošanu.

BVKB aģentūrai BNS norādīja, ka atzinuma iesniegšanas termiņš ir 19.oktobris, taču to ir iespējams iesniegt arī pirms noteiktā termiņa.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 3.jūnijā pēc plkst.16 lielveikala "Prisma Deglava" Rīgā, Andreja Saharova ielā 30 ēkā veikala tehniskie darbinieki pamanīja "lokālas konstruktīvo elementu izmaiņas". Drošības nolūkos no ēkas nekavējoties tika evakuēti visi cilvēki un ēka slēgta. Būvniecības valsts kontroles birojs 6.jūnijā aizliedza ēkas ekspluatāciju līdz bīstamības novēršanai.

"Prisma Latvija" reģistrēta 2006.gadā. Uzņēmums ir Somijas koncerna "S-group" meitasuzņēmums. Latvijā ir četri kompānijas lielveikali.

BNS/Foto: Sintija Zandersone