Arvien vairāk cilvēku apšauba Latvijas uzņēmēju spēju veiksmīgi konkurēt ar ārzemju firmām
53% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas uzņēmēji spēj veiksmīgi konkurēt ar ārzemju firmām - 18% tam pilnībā piekrīt, bet vēl 35% tam drīzāk piekrīt.
Bizness un ekonomika
2016. gada 3. septembris, 08:37

Arvien vairāk cilvēku apšauba Latvijas uzņēmēju spēju veiksmīgi konkurēt ar ārzemju firmām

Jauns.lv

Arvien vairāk cilvēku apšauba Latvijas uzņēmēju spēju veiksmīgi konkurēt ar ārzemju firmām, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad tam, ka vietējie uzņēmēji var veiksmīgi konkurēt ar ārzemju firmām, nepiekrita 38% iedzīvotāju, kas ir augstākais rādītājs kopš 2004.gada. Salīdzinot ar pagājušo gadu, to iedzīvotāju skaits, kas netic pašmāju uzņēmumu spējai veiksmīgi konkurēt starptautiskajā tirgū, pieauga par septiņiem procentpunktiem.

Tomēr vēl nedaudz vairāk kā puse jeb 53% iedzīvotāju uzskata, ka Latvijas uzņēmēji spēj veiksmīgi konkurēt ar ārzemju firmām - 18% tam pilnībā piekrīt, bet vēl 35% tam drīzāk piekrīt.

Lielākā ticība Latvijas uzņēmēju spējai konkurēt starptautiskajā tirgū fiksēta 2005.gadā, kad minētajam apgalvojumam kopumā piekrita 66% iedzīvotāju. Savukārt lielākais cilvēku īpatsvars, kas netic Latvijas uzņēmēju spējai konkurēt ar ārzemju uzņēmumiem, fiksēts 2001.gadā, kad tam neticēja 40% iedzīvotāju.

Šogad 8% iedzīvotāju šajā jautājumā nespēja sniegt konkrētu viedokli.

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA

Tēmas