Lietuvā pazudusī Ieva atrasta noslepkavota un aprakta
Ziņas par Ievas pazušanu pirmo reizi parādījās pagājušajā svētdienā. Ievas meklēšanai piecas diennaktis sekoja visa Lietuva un šodien, diemžēl, atrasts meitenes līķis.
Pasaulē
2017. gada 10. marts, 18:51

Lietuvā pazudusī Ieva atrasta noslepkavota un aprakta

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 19:41) Piektdienas vakarā Lietuvas policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs sasauca preses konferenci, lai informētu par jaunumiem pazudušās Ievas lietā. Diemžēl, ziņas nav iepriecinošas.

Vēl pirms preses konferences televīzijas kanāls INFO TV paziņojis, ka Ieva Strazdauskaite atrasta mirusi.

"Policijai beidzot izdevies noskaidrot nozieguma apstākļus. Šobrīd aizturēti 4 aizdomās turētie, bet iespējams, ka iesaistīto personu skaits ir lielāks. Noslepkavotā Ieva atrasta Ķēdaiņu rajonā," informēja Pernavs. Šobrīd izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai noziegums izplānots iepriekš.

25 gadus vecā Ieva Strazdauskaite 5.marta pēcpusdienā automašīnā no vecāku mājām Pluņģē izbrauca uz Viļņu un pazuda ceļā. Par jaunās sievietes pazušanu policijai vakarā ziņoja viņas tēvs, norādot, ka sakari ar meitu pazuduši, kad viņa izbraukusi cauri Kauņai, bet vēlāk viņas telefons bijis izslēgts.

Automašīna pirmdienas naktī tika atrasta uz kāda meža ceļa Jonavas rajonā, bet jaunietes tajā nebija. Vēlāk ceļmalās policisti atrada meitenes mantas, kas, iespējams, pa ceļam izmestas no automašīnas. Pirmdien kāds nejaušs garāmbraucējs ceļmalā pie automaģistrāles Viļņa-Kauņa atrada viņas telefonu.

Sākotnējā versija apstiprinājusies - meitene bija nolaupīta. Pastāv aizdomas, ka laupīšanas mērķis bija viņas automašīna - luksusa klases "Audi" markas A7 (2016).

"Notikumu hronoloģija bija šāda: Pie Elektrēniem tika imitēts ceļu satiksmes negadījums, kura gaitā meiteni ar auto nolaupīja. Meitene tika nogalināta tajā pašā vakarā," apgalvo Pernavs.

Ievas līķis pēc slepkavības ticis aprakts.

Aizturētie ir 23 - 26 gadus veci, iepriekš tiesāti par zādzībām, laupīšanām un sabiedriskās kārtības traucēšanu. Viņi savu vainu atzinuši un jau snieguši pirmās liecības.

Policijas ģenerālkomisārs pastāstījis, kā izmeklētāji pārskatījuši tūkstošiem videoierakstu un reaģējuši uz tūkstošiem ziņojumu, kas saņemti no iedzīvotājiem, un pateicies visiem, kas centušies palīdzēt izmeklēšanai.

Lūgts komentēt pieņēmumu, ka imitētā satiksmes negadījuma laikā noziedznieki varēja būt ģērbušies policijas formastērpos, Pernavs atbildējis, ka tādas informācijas viņam nav.

Jautāts, kādēļ aizdomās turētie automobili pametuši mežā, ja tas bijis nozieguma mērķis, viņš atbildējis, ka šos apstākļus varēs precizēt pēc tālākas aizturēto nopratināšanas.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka ziņas par Ievas pazušanu pirmo reizi parādījās pagājušajā svētdienā ap pulksten 21.00. Cik zināms, tajā dienā meitene ar tumši brūnu luksusa klases "Audi" markas A7 (2016) automašīnu pulksten 16:30 no Pluņģes pilsētas izbrauca uz Viļņas pusi.

Viņas tēvs medijiem izstāstījis, ka Kauņas apvidū pazudis savienojums ar meitenes mobilo telefonu, savukārt pēc kāda laika konstatēts, ka tālrunis ir izslēgts.

Drīz Jonavas mežu apkārtnē tika atrasta Ievas pamestā, glaunā automašīna. Kā ziņo portāls 15min.lt, policijas operatīvie darbinieki, iesaistot kinologus, nekavējoties izvērsa intensīvu pazudušās meitenes meklēšanu.

Kasjauns.lv/ LETA / Foto: Ekrānuzņēmums no video , BNS foto