foto: Unsplash
Darba svētkos Berlīnes ielās patrulēs vairāk nekā 5500 policistu
Likumsargi Berlīnē.
Pasaulē
2024. gada 30. aprīlis, 19:34

Darba svētkos Berlīnes ielās patrulēs vairāk nekā 5500 policistu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē 1. maija demonstrācijas nereti kļuvušas nekontrolējama, un tādēļ, lai nodrošinātu vietējo iedzīvotāju drošību, Darba svētkos Berlīnes ielās patrulēs vairāk nekā 5500 likumsargu.

Berlīnes policija 1. maija svinībām piesaistījusi tūkstošiem likumsargu, tāpat pilsētas ielās tiks izvietots liels skaits policijas tehnikas, tai skaitā ūdensmetējus un transporta līdzekļus cilvēku evakuēšanai.

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere mediju grupas "Madsack" apvienotajai ziņu redakcijai "Redaktionsnetzwerk Deutschland" (RND) pavēstīja, ka drošības iestāžu galvenā uzmanība būs vērsta uz kreisajiem ekstrēmistiem.

Ceturtā daļa kreiso ekstrēmistu tiek uzskatīti par orientētiem uz vardarbību, viņa piebilda. Berlīnē 1.maijā pieteiktas vairāk nekā 20 demonstrācijas, no kurām lielākā ar 10 000 dalībniekiem plānota Kroicbergas un Neikelnas rajonos.

Demonstrāciju organizatoru apvienība paziņojusi, ka solidarizēsies ar Gazas iedzīvotājiem. Alianse apsūdzējusi policiju, ka tā patvaļīgi izlemj, "uz ko attiecas konstitūcijā garantētās tiesības uz uzskatu brīvību un demonstrāciju brīvību". Nesen policija likvidēja palestīniešu atbalsta nometni Berlīnes valdības rajonā.