foto: Nina Liashonok/UKRINFORM/SIPA/Scanpix
ASV gatavojas piegādāt Ukrainai bruņojumu sešu miljardu dolāru vērtībā
Ukrainas bruņoto spēku mobilās gaisa aizsardzības vienības karavīrs Odesas reģionā, Ukrainas dienvidos. 2024. gada 24. aprīlī.
Pasaulē
2024. gada 26. aprīlis, 08:48

ASV gatavojas piegādāt Ukrainai bruņojumu sešu miljardu dolāru vērtībā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV gatavojas pasūtīt ražotājiem un piegādāt Ukrainai bruņojumu sešu miljardu dolāru vērtībā,  vēsta izdevums "Politico".

Izdevums norāda, ka par šo summu tiks parakstīti līgumi ar ASV uzņēmumiem par jaunu ieroču un munīcijas ražošanu Ukrainai,  tāpēc šo bruņojumu Ukraina saņems pēc kāda laika, iespējams, pēc vairākiem gadiem.

Atsaucoties uz informētu avotu teikto, "Politico" vēsta,  ka ASV administrācija Ukrainas vajadzībām pasūta ražotājiem raķetes pretgaisa aizsardzības sistēmām "Patriot",  artilērijas šāviņus, bezpilota lidaparātus, pretdronu ieročus, raķetes "gaiss-gaiss" un citu bruņojumu.

Seši miljardi dolāru šiem pasūtījumiem tiks ņemti no šonedēļ apstiprinātās 61 miljarda dolāru palīdzības Ukrainai.

Tūlīt pēc šīs palīdzības apstiprināšanas ASV paziņoja par tūlītēju bruņojuma nosūtīšanu Ukrainai viena miljarda dolāru vērtībā.

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins par sešu miljardu dolāru vērto palīdzību varētu paziņot piektdien kārtējā Ukrainas sabiedroto sanāksmē Ramšteinā, raksta "Politico"