foto: AFP/Scanpix
Francijas policija atradusi Alpos pazudušā puisīša Emila kaulus
Emils pazuda pagājušā gada 8. jūlijā, ciemojoties pie vecvecākiem.
Pasaulē
2024. gada 1. aprīlis, 11:53

Francijas policija atradusi Alpos pazudušā puisīša Emila kaulus

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Francijā atrasti mazā Alpu ciematā pagājušajā vasarā pazudušā puisēna Emila kauli, un patlaban tiek mēģināts noteikt, kā viņš ir miris, svētdien vēstīja prokurors.

Tas ir pirmais svarīgais atradums pazudušā divarpusgadus vecā Emila lietā. Puisēns pazuda pagājušā gada 8. jūlijā, ciemojoties pie vecvecākiem. Pēdējo reizi Emilu redzēja divi kaimiņi, kad bērns vēlā pēcpusdienā viens pats gāja pa ielu mazajā kalnu ciematā Le Vernet.

Le Vernet ciemats atrodas 1,2 tūkstošus metru augstumā Francijas Alpos. "Sestdien policija tika informēta, ka netālu no Le Vernet ciemata ir atrasti kauli," sacīja prokurors Žans Liks Blahons. "Veicot ģenētiskos izmeklējumus, svētdien secināts, ka tie ir Emila kauli," viņš piebilda. Prokurors nav norādījis nāves iemeslu, taču informē, ka patlaban pie materiāla pētniecības strādā tiesu medicīnas eksperti. Vietā, kur kauli tika atrasti, policija veic papildu izmeklēšanu. Atsaucoties uz tuva avota teikto, tiek vēstīts, ka puisīša kaulus pamanīja kāds garāmgājējs.

foto: Durand Thibaut/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Meklēšana Le Vernet ciemata apkaimē.

Dienu pirms pazušanas mazais Emils bija atvests brīvdienās atpūsties pie vecvecākiem no mātes puses. Aptuveni 90 centimetru garajam puisēnam mugurā bija dzeltens krekliņš un balti šorti, kājās viņam bija sportiska tipa apavi, tika aprakstīts tolaik izplatītajā paziņojumā, kurā visi, kuriem ir kaut kas zināms par bērna atrašanās vietu, tika lūgti ziņot policijai.

foto: AFP/Scanpix
Emils pazuda pagājušā gada 8. jūlijā, ciemojoties pie vecvecākiem.

Vērienīga meklēšana, kura beidzas bez rezultātiem

Pagājušā gada jūlijā tika organizēta masveida meklēšana, piesaistot desmitiem policijas pārstāvju un armijas spēkus. Tika iesaistīti arī dienesta suņi, helikopteri un droni. Mazo atrast tā arī neizdevās. Pēc dažām dienām prokurors sacīja, ka maz ticams, ka tik mazs bērns būtu varējis izdzīvot tik karstā vasaras laikā. Nekavējoties tika sākta arī izmeklēšana par puisīša iespējamo nolaupīšanu. Netika atmestas arī versijas par nelaimes gadījumu vai kritienu.

Policija pēc tam atgriezās ciemā un saaicināja 17 cilvēkus, ieskaitot ģimenes locekļus, kaimiņus un lieciniekus, lai viņi restaurētu pēdējos mirkļus saistībā ar bērna pazušanu un palīdzētu atrisināt šo mīklu. Dronu nofilmētie kadri ir palīdzējuši rekonstruēt dažas detaļaas, taču nekas būtisks tā arī netika atklāts.

foto: AFP/Scanpix
Skats uz Alpu kalnu ciematu Le Vernet.

Puisēna pazušanas dienā viņa mātes un tēva, kuri ir dziļi ticīgi katoļi, ciematiņā nebija. Pagaidām daži mediji visvairāk uzmanības veltījuši puikas vectēvam. Emila vectētiņš ir ticis nopratināts kādā lietā pagājušajā gadsimtā saistībā ar vardarbību un seksuālu agresiju kādā katoļu privātskolā. Taču lietai tuvs avots vēstī, ka viņa iespējamā saistība ar mazdēla pazušanu tiek izskatīta gluži tāpat kā citas versijas un netiek kaut kā īpaši izcelta. Novembra beigās, dienu pirms Emila trešās dzimšanas dienas, viņa vecāki katoļiem paredzētā nedēļas laikrakstā publicēja aicinājumu dalīties ar informāciju, ja kādam tāda ir. "Pasakiet, kur viņš ir," lūdza Emila vecāki.

foto: AFP/Scanpix
Meklēšana Le Vernet ciemata apkaimē.