Daudzdzīvokļu namā Nīderlandē nograndis sprādziens

Pirmdien, 29. janvārī Nīderlandes pilsētā Roterdamā nograndis sprādziens, kurā bojā gājis viens ēkas kompleksa iemītnieks. Vēl divi iedzīvotāji pazuduši bez ...

gallery icon
Pasaulē
2024. gada 31. janvāris, 16:14

FOTO: daudzdzīvokļu namā Nīderlandē nograndis sprādziens; zem gruvešiem atrasts bojāgājušais

Jauns.lv

Pirmdien, 29. janvārī Nīderlandes pilsētā Roterdamā nograndis sprādziens, kurā bojā gājis viens ēkas kompleksa iemītnieks. Vēl divi iedzīvotāji pazuduši bez vēsts, tomēr ēkas bīstamības dēļ meklēšanas darbi ir apgrūtināti.

29. janvārī plkst. 8.25 Roterdamā daudzdzīvokļu ēku kompleksā nograndis sprādziens, kam sekojis postošs ugunsgrēks. Trieciena bijis tik spēcīgs, ka vairākām blakus esošajām ēkām izsisti logi.

“Sākotnēji domāju, ka saklausu uguņošanu, bet tad dzirdēju cilvēka kliedzienus un sapratu, ka situācija ir nopietna,” vēsta kāda Roterdamas iedzīvotāja, kuras dzīvoklis atrodas otrpus ielai.

Sprādzienam sekoja postošs ugunsgrēks, ko glābējiem izdevās lokalizēt vien nākamās dienas rītā, kad dzīvokļu kompleksam tika atslēgta gāzes padeve. Sprādziena un ugunsgrēka rezultātā ēkai nodarīti milzīgi bojājumi, un daļa no tās ir sabrukusi.

44 ēku kompleksa iemītniekiem izdevies no ēkas izkļūt, viens ar smagiem ievainojumiem tika nogādāts ārstniecības iestādē, divi iemītnieki šobrīd pazuduši bez vēsts, bet gruvešos atrastas kāda vīrieša mirstīgās atliekas.

Varasiestādes šobrīd nav spējīgas iekļūt ēkā, jo pastāv pamatots risks, ka tā varētu sagrūt pavisam. Tomēr bezvēsts pazudušo iedzīvotāju tuvinieki otrdien, nepakļaujoties varasiestāžu norādījumiem, uzsāka meklēšanu paši.

31. janvārī viņi gruvešos uzgāja kāda daudzbērnu tēva mirstīgās atliekas. Bojāgājušā sieva apgalvo, ka vīru atpazinusi pēc viņa kurpēm un apaviem.

Desmitiem iedzīvotāju šobrīd atrodas negadījuma vietā, pieprasot, lai neatliekamās palīdzības dienesti no gruvešiem iznestu bojāgājušā vīrieša līķi, un glābēji uzsāktu pārējo bezvēsts pazudušo iedzīvotāju meklēšanu.

Varasiestādes patlaban cenšas rast risinājumus kā iekļūt stipri cietušajā ēkā un atsākt meklēšanas darbus. Ugunsgrēka iemesls vēl nav noskaidrots.