Pasaulē
2024. gada 19. janvāris, 12:27

Atkāpjas Jaunzēlandes parlamenta deputāte, kas vairākkārt pieķerta šiverējam veikalos — "Vainīgs darba stress," viņa taisnojas

Jauns.lv

Jaunzēlandes parlamenta deputāte Golriza Garamana paziņojusi par savu demisiju pēc tam, kad viņa apsūdzēta trijās veikalu zādzībās. Deputāte to skaidro ar savas psihiskās veselības problēmām, vēsta “New Zealand Herald”.

“Vislabākais manai psihiskajai veselībai — aiziet no parlamenta deputātes amata un pievērsties izveseļošanai,” viņa paziņoja, skaidrojot, ka šāda rīcība viņai nav raksturīga un ir saistīta ar darba stresa radīto psiholoģisko stāvokli. Viņa atzinusi savu vainu un atvainojusies. “Nemēģinu attaisnot savu rīcību, bet vēlos to paskaidrot.”

Sakarā ar saņemtajām apsūdzībām policija bija ieradusies 43 gadus vecās deputātes mājās.

Ar atvainošanos un paskaidrojumiem viņa sveikā netiks, 1. februārī eksdeputātei būs jāstājas tiesas priekšā. Jaunzēlandes krimināllikums paredz līdz triju mēnešu ieslodzījumu, ja nozagto preču vērtība nepārsniedz 500 Jaunzēlandes dolārus (nepilns 281 eiro). Ja to vērtība ir 500-1000 dolāru, jārēķinās ar līdz gada ieslodzījumam, bet ja pārsniedz 1000 dolārus (gandrīz 562 eiro), caur restoto logu var nākties lūkoties līdz pat septiņiem gadiem.

Zaļo partijas deputāte par savu demisiju paziņoja dienu pēc trešās apsūdzības un nedēļu pēc pirmās. Viņu vaino luksusa preču zagšanā divos veikalos. Pirmie divi gadījumi fiksēti pērn 21. un 23.decembrī Jaunzēlandes lielākās pilsētas Oklendas veikalā “Scotties”, bet viens pērn oktobrī — galvaspilsētas Velingtonas veikalā “Cre8iveworx”.

Irānā dzimusī Garamana 2017. gadā kļuva par pirmo bēgļu izcelsmes deputāti Jaunzēlandes parlamentā. Viņas vietu tagad ieņems bijusī Velingtonas mēre Sēlija Veida-Brauna.

Partijas vadība paziņoja, ka notikušo izmeklē policija, un turpmākus komentārus partija nesniegs.