foto: ZUMAPRESS.com
Pāvests Francisks: seksuālā bauda ir Dieva dāvana
Pāvests Francisks.
Pasaulē
2024. gada 18. janvāris, 18:14

Pāvests Francisks: seksuālā bauda ir Dieva dāvana

Jauns.lv/LETA

Pāvests Francisks ir teicis, ka seksuālā bauda ir Dieva dāvana, kas ir disciplinēta ar pacietību, vēsta ārzemju medijs CNN.

Viņš arī brīdināja no pornogrāfijas, kas, pēc viņa teiktā, sniedz apmierinājumu bez attiecībām un var novest pie atkarības.

Pāvests runāja trešdien vispārējā audiencē Vatikānā.

Uzrunā, kas bija daļa no sprediķu sērijas par netikumiem un tikumiem, galvenā uzmanība tika pievērsta tam, ko pāvests nosauca par "iekāres dēmonu".

Pontifiks sacīja, ka iekāre "izposta cilvēku savstarpējās attiecības", un piebilda, ka "pietiek ar ikdienas ziņām, lai dokumentētu šo realitāti".

"Cik daudz attiecību, kas sākušās vislabākajā veidā, vēlāk ir kļuvušas par toksiskām attiecībām?" viņš jautāja.

Pāvests izteicās dažas dienas pēc tam, kad viņa jaunais doktrīnas vadītājs, kardināls Viktors Manuels Fernandess, tika pakļauts kritikai par grāmatu "Mistiskās ciešanas: Garīgums un jutekliskums", ko viņš sarakstīja un publicēja 90. gadu beigās.

Grāmatā, kuras tirāža tagad ir beigusies, tika aplūkota cilvēka seksualitāte un sīki aprakstīti vīriešu un sieviešu pārdzīvojumi orgasma laikā. Sarunā ar katoļu tiešsaistes izdevumu "Crux" kardināls Fernandess sacīja, ka viņš šo grāmatu uzrakstīja, būdams vēl jauns, un tagad noteikti to nerakstītu.

Konservatīvie komentētāji ir nosaukuši grāmatu par perversu, un viens no tiem sacīja, ka tā liecina, ka kardināls Fernandess ir nederīgs ticības doktrīnas dikastērijas prefekta amatam.

Šī nav pirmā reize, kad pāvests Francisks vai kardināls Fernandess ir izpelnījies konservatīvo katoļu kopienas locekļu dusmas.

Decembrī kardināls Fernandess iepazīstināja ar tekstu, ko vēlāk apstiprināja pāvests Francisks un kurā bija sīki izklāstītas pamatnostādnes, kas priesteriem ļauj svētīt viendzimuma pāru attiecības, kuras joprojām tiek uzskatītas par grēcīgām.