foto: GoogleMaps
Šveicē alpīnisti-zagļi veic bīstamu maršrutu, lai apzagtu seifu. Guvums gan smieklīgs.
Gemmi pāreja ir augsta kalnu pāreja pāri Bernes Alpiem, kas savieno Leukerbadu Valē.
Pasaulē
2023. gada 28. augusts, 13:55

Šveicē alpīnisti-zagļi veic bīstamu maršrutu, lai apzagtu seifu. Guvums gan smieklīgs.

Jauns.lv

Šveicē noticis likuma pārkāpums, kurā iesaistīti alpīnisti, zagļi un ziedojuma kaste, kurā bijis ap 500 eiro, vēsta BBC.

Kā vēsta BBC, Alpos, Gemmi pārejā vietējais alpīnistu klubs uztur tehniskā kārtībā alpīnisma trasi. 2350 metru augstumā arī izvietota ziedojumu kaste, kur citi alpīnisti var pateikties par kluba pūliņiem, taču vienu dienu ziedojumu kaste ir atrasta salauzta un tās saturs ir pazudis. Kā stāsta gids un kluba biedrs Ričards Verleins, kastītē bijuši ap 400-500 Šveices franki (420-520 eiro). 

Izrādās, ka ziedojumu kastes saturu iekārojuši alpīnisti-zagļi, kas šķērsoja dziļu aizu pa šaurām tērauda trosēm – šis kāpšanas maršruts ir viens no grūtākajiem Gemmi pārejā,  raksta BBC.

"Maršruts ir klasificēts kā grūtākais un ietver kāpšanu, kāpšanas kāpnes, kas pieskrūvētas pie vertikālas klints. Ziedojumu kastīte bija pieejama tikai pieredzējušākajiem kāpējiem," komentēja kluba biedri un piebilda, ka acīmredzamiem  zagļiem bija nepieciešamie instrumenti, lai uzlauztu kasti.

Klubs arī atzīmēja, ka šobrīd laikapstākļi kāpšanai ir diezgan labvēlīgi un daudzi alpīnisti uzkāpj virsotnē, tāpēc zagļus identificēt ir gandrīz neiespējami. 

Gemmi pāreja ir augsta kalnu pāreja pāri Bernes Alpiem, kas savieno Leukerbadu Valē kantonā ar Kanderstegu Bernes kantonā. Pati pāreja atrodas Valē kantonā, 2270 metru augstumā virs jūras līmeņa. Galvenā taka sasniedz 2322 metrus. Pāreja atrodas starp Daubenhornu rietumos un Rinderhornu austrumos.