foto: REUTERS/SCANPIX
Spriedze Krievijā. "Vagnerieši nepadosies, prezidents ir smagi kļūdījies," paziņo Prigožins
Rostova pie Donas, 2023. gada 24. jūnijs.
Pasaulē
2023. gada 24. jūnijs, 13:51

Spriedze Krievijā. "Vagnerieši nepadosies, prezidents ir smagi kļūdījies," paziņo Prigožins

Jauns.lv / LETA

Algotņu grupējuma "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins sestdien noraidījis Krievijas prezidenta Vladimira Putina izteiktās apsūdzības nodevībā un uzsvēris, ka vagnerieši negatavojas padoties.

"Attiecībā par dzimtenes nodevību prezidents smagi kļūdījies," videouzrunā sacīja Prigožins.

"Mēs esam savas dzimtenes patrioti, mēs karojām un karosim," viņš teica, piebilstot, ka "neviens negatavojas pēc prezidenta, FSB vai vēl kāda prasības padoties un atzīt vainu".

foto: EPA/Scanpix
Rostova pie Donas, 2023. gada 24. jūnijs.

"Jo mēs negribam, lai valsts turpmāk dzīvotu korupcijā, krāpšanā un birokrātijā," sacīja Prigožins.

Jau ziņots, ka Putins sestdien televīzijas uzrunā solīja, ka Prigožina vadītais dumpis, kura nolūks ir panākt Krievijas militārās vadības maiņu, tikšot apspiests un vainīgie tikšot sodīti.

"Visi, kas apzināti nostājušies uz nodevības ceļa, neizbēgami tiks sodīti," sacīja Putins, piebilstot, ka "bruņotie spēki ir saņēmuši attiecīgās pavēles".

"Pārmērīgas ambīcijas un personīgās intereses novedušas pie nodevības - savas valsts un savas tautas nodevības," teica Putins.

Uzrunā viņš gan nenosauca Prigožinu vārdā, taču pieminēja grupējumu "Vagner".

Uz ielām Rostovā pie Donas - kara tehnika. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību. 2023. gada 24. jūnijs

gallery icon

Prigožins iepriekš paziņoja, ka "Vagner" algotņi no Ukrainas iegājuši Krievijā nolūkā gāzt Krievijas militāro vadību, kuru viņš apsūdz korupcijā un atbalsta nesniegšanā Ukrainā karojošajiem vagneriešiem. Sestdienas rītā Prigožins videouzrunā sacīja, ka atrodoties Krievijas Dienvidu militārā apgabala štābā Rostovā pie Donas un pieprasīja, lai pie viņa tiktu nogādāti Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs. Prigožins apgalvoja, ka vagnerieši kontrolējot militāros objektus Rostovā.

Tikmēr Krievijas militārā aviācija Voroņežas apgabalā bombardēja "Vagner" algotņus, kas virzās uz Maskavu.