foto: AP/Scanpix
Putins: "Man Silvio Berluskoni bija dārgs cilvēks un īsts draugs"
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, pa labi, un bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni apmeklē piemiņas vietu Krimas karā kritušajiem Sardīnijas karavīriem netālu no Gasfortas kalna pie Sevastopoles Krimā, piektdien, 2015. gada 11. septembrī.
Pasaulē
2023. gada 12. jūnijs, 15:29

Putins: "Man Silvio Berluskoni bija dārgs cilvēks un īsts draugs"

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca Silvio Berluskoni par dārgu draugu un izcilu politiķi, godinot bijušo Itālijas premjerministru viņa nāves dienā.

"Man Silvio bija dārgs cilvēks, īsts draugs. Vienmēr esmu patiesi apbrīnojis viņa gudrību, spēju pieņemt līdzsvarotus, tālredzīgus lēmumus pat vissarežģītākajās situācijās. Katrā mūsu tikšanās reizē es biju burtiski uzlādēts no viņa neticamās vitalitātes, optimisma un humora izjūtas," teikts Putina līdzjūtības vēstījumā.

Putins atzīmēja, ka Krievijā Berluskoni paliks atmiņā kā konsekvents un principiāls Krievijas draudzīgo attiecību stiprināšanas atbalstītājs.

Putins un Berluskoni tikušies daudzas reizes, un pat pavadījuši nedēļas nogales kopā Altajā.

Silvio Berluskoni novēršas no kailas "Femen" aktīvistes

"Femen" aktīviste Milānā atkailināja krūtis brīdī, kad Silvio Berluskoni ieradās vēlēšanu iecirknī, lai nodotu savu balsi parlamenta vēlēšanās.

gallery icon

Gadu pēc Krimas aneksijas bijušais Itālijas premjerministrs apmeklēja Putinu okupētajā pussalā. Viņi izdzēra pudeli vietējā 240 gadus vecā vīna, kas Ukrainā tika uzskatīts par nacionālo mantojumu. Atgriežoties mājās, Berluskoni atbalstīja aneksiju, kritizēja ES sankcijas pret Krieviju un uzteica "Krievijas prezidenta līdera īpašības".

Berluskoni arī aizstāvēja Vladimira Putina pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, sakot, ka Krievijas līderis esot "iegrūsts" konfliktā.