Pasaulē
2023. gada 12. jūnijs, 11:50

Miris Silvio Berluskoni

Jauns.lv

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni 12. jūnijā nomira Sanrafaeles slimnīcā Milānā, ziņo Itālijas mediji. Berluskoni bija 86 gadus vecs.

Berluskoni pirmoreiz par Itālijas premjerministru kļuva 1994.gadā un vadīja četrus ministru kabinetus līdz 2011.gadam. Viņš bijis iejaukts korupcijas un seksa skandālos.

Reaģējot uz ziņām, Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto sacīja, ka Berluskoni nāve atstāja "milzīgu tukšumu". "Kāds laikmets ir beidzies... Ardievu Silvio," tviterī rakstīja Kroseto, piebilstot, ka viņš "ļoti mīl" Berluskoni.

Silvio Berluskoni novēršas no kailas "Femen" aktīvistes

"Femen" aktīviste Milānā atkailināja krūtis brīdī, kad Silvio Berluskoni ieradās vēlēšanu iecirknī, lai nodotu savu balsi parlamenta vēlēšanās.

gallery icon

77 gadus vecais Berluskoni un viņa 28 gadus vecā mīļotā Frančeska

gallery icon

Ekspremjers atradās intensīvās aprūpes nodaļā aptuveni divas nedēļas. Par spīti tam, bijušais Itālijas premjerministrs paziņoja, ka vēlas arī turpmāk vadīt konservatīvo partiju "Forza Italia".

Berluskoni arī aizstāvēja Vladimira Putina iebrukumu Ukrainā, sakot, ka Krievijas līderis esot "iegrūsts" konfliktā.

Silvio Berluskoni un viņa mīļotā

gallery icon

Silvio Berluskoni (dzimis 1936. gada 29. septembrī Milānā, Itālijā) bija Itālijas politiķis, bijušais Itālijas premjerministrs un partijas Popolo della Liberta ('Sabiedrības brīvība') vadītājs. Viņa vadītā valdība ir visilgāk funkcionējošā visā Itālijas vēsturē.

Berluskoni ir arī bija uzņēmējs, kuram piederēja daudzi lielākie Itālijas plašsaziņas līdzekļi, bankas un citas kompānijas. Viens no pazīstamākajiem Berluskoni īpašumiem ir futbola klubs AC Milan.