Prigožinam "politiskais kamingauts" — piedalīsies Ukrainas prezidenta vēlēšanās
Ukrainas jaunais "prezidenta amata kandidāts" Prigožins
Pasaulē
2023. gada 11. marts, 22:29

Prigožinam "politiskais kamingauts" — piedalīsies Ukrainas prezidenta vēlēšanās

Jauns.lv

Ukrainas prezidenta vēlēšanās būs jauns un svaigs kandidāts —Krievijas algotņu grupējuma “Vagner” īpašnieks Jevgēņijs Prigožins. Laikā, kad Krievijas politiķi un propagandisti cenšas viens otru pārspēt klaunu cienīgos izteikumus, bet “vagneriešiem” diez ko nesokas Ukrainas teritoriju okupēšanā, no kopējā kora cenšas neizkrist arī viņš.

“Tagad būs ļoti svarīgs paziņojums, kas pārsteigs visus Krievijas iedzīvotājus, visu pasauli. Daru politisko “kamingautu”. Man tikko parādījās politiskas ambīcijas, skatoties uz visu apkārt, un es nolēmu 2024. gadā balotēties uz prezidenta … Ukrainas prezidenta amatu,” viņš paziņoja Kremļa “kara žurnālista” Aleksandra Simonova “Telegram” kanālā publicētajā intervijā.

Priogožins būšot pašreizējā Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un bijušā prezidenta Petro Porošenko konkurents.

“Ja uzvarēšu Ukrainas prezidenta vēlēšanās vēlēšanās, tad viss būs labi, veči, šāviņi nebūs vajadzīgi. Nepārdzīvojiet, ja atlidos, tātad par prezidentu ir palicis Zelenskis,” paņirgājās Prigožins.

Saskaņā ar Ukrainas konstitūciju prezidenta vēlēšanām ir jānotiek 2024. gada martā, taču nav zināms, kā to ietekmēs Krievijas invāzija, kad normālu vēlēšanu procesu nav iespējams nodrošināt un pati valsts pastāvēšana ir apdraudēta.

Prigožinam tajās piedalīties diez vai izdotos, pat ja viņš pēkšņi brīnumainā veidā kļūtu par Ukrainas pilsoni, viņš momentā nokļūtu cietumā, ja vispār izdzīvotu.

Tiesa, arī pašā Krievijā “prezidenta vēlēšanas”, jeb kā ļaunas mēles melš, “Putina vēlēšanas”, ir paredzētas 2024. gadā, un Prigožina ākstīšanās var būt kā mājiens uz viņa politiskajām ambīcijām pašā Krievijā.