foto: Donat Sorokin/TASS/Scanpix
Pozners: Putina rīcības iemesls ir ļoti vienkāršs
Vladimirs Pozners.
Pasaulē
2023. gada 6. marts, 12:55

Pozners: Putina rīcības iemesls ir ļoti vienkāršs

Jauns.lv

Televīzijas raidījumu vadītājs un viens no visu laiku slavenākajiem PSRS un Krievijas žurnālistiem Vladimirs Pozners Krievijas iebrukuma Ukrainā gadadienai veltītajā tiešsaistes universitātes "Ubiquity University" pasākumā paziņoja, ka viņam ir kauns par propagandistiem un viņu meliem, vēsta "The Insider".

"Man ir kauns par manas profesijas pārstāvjiem, man ir kauns par to, ko viņi dara, par meliem, kas tiek parādīti kā patiesība, par propagandu šī vārda sliktākajā nozīmē. Man tas nav jāsaka, bet es pateikšu. Esmu ateists, bet, ja ir elle, tad žurnālisti tur nonāks. Viņi ir pelnījuši degt ellē par to, ko viņi dara," sacīja Pozners.

Runājot par Vladimira Putina politiku, Pozners paziņoja:

"Putina rīcības iemesls ir ļoti vienkāršs: viņš nevēlas, lai Ukraina iestātos NATO. Vai piekrītu Putinam, nav nozīmes. Tas būs tikai mans personīgais viedoklis. Svarīgi ir fakti. Iespēju logs, kas valstī pastāvēja jau pirms trim gadiem, ir aizcirsts. Lūk, kas ir svarīgi. (...)

Mans personīgais viedoklis, ka iniciatīva ir ASV rokās, jo prezidents Volodimirs Zelenskis un Ukraina par 100 procentiem šodien ir atkarīgi no ASV atbalsta. Un, ja ASV pārstāvji Zelenskim teiks: "Ir pienācis sarunu laiks un jāsēžas pie sarunu galda, lai atrastu veidu, kā šo problēmu atrisināt," tad viņš tieši tā arī rīkosies."

Pirms kara sākuma Pozners (intervijā Jurijam Dudjam) teica, ka uzskata propagandistu Artjomu Šeiņinu par savu biedru un uzticamu cilvēku, tomēr viņam ir smagi skatīties uz viņa darbu kadrā. Pozners sacīja, ka savus politiskos uzskatus viņi savā starpā neapspriež. "Par citiem man nevar būt kauns," uzsvēra Pozners. "Bet vai man tas ir nepatīkami? Nepatīkami," viņš paziņoja.