foto: AP/Scanpix
ASV nosaka sankcijas Putina meitām, ārlietu ministram un lielākajām bankām
Vladimirs Putins.
Pasaulē
2022. gada 6. aprīlis, 17:08

ASV nosaka sankcijas Putina meitām, ārlietu ministram un lielākajām bankām

Jauns.lv / LETA

Baltais nams trešdien paziņoja par ASV sankciju noteikšanu divām Krievijas prezidenta Vladimira Putina meitām, ārlietu ministram un lielākajām bankām sakarā ar Krievijas karu Ukrainā.

Baltais nams arī pavēstīja, ka ceturtdien tiks paziņots par jaunām sankcijām svarīgākajiem Krievijas valsts uzņēmumiem, iedragājot tos spēja tirgot un virzīt naudu pa globālo finanšu sistēmu.

Kā norādīja Baltais nams, ir zināms, ka Putina ģimenes locekļi palīdzējuši slēpt viņa bagātību. ASV sankcijas noteiktas arī ārlietu ministram Sergejam Lavrovam.

Baltais nams arī paziņoja, ka nosaka "pilnībā bloķējošas" sankcijas Krievijas lielākajām valsts un privātajām bankām "Sberbank" un "Alfa Bank", kā arī aizliedz jebkādas jaunas ASV investīcijas Krievijā.

Gaidāms, ka arī jaunās Eiropas Savienības (ES) sankcijas varētu tikt piemērotas Putina meitām, kā arī vairākiem Krievijas uzņēmējiem, vēsta laikraksti "The Wall Street Journal" un "Financial Times".

"Eiropas Savienība ir ierosinājusi piemērot sankcijas divām prezidenta Putina meitām, pievienojot viņa tuvākos ģimenes locekļus augošajam to personu sarakstam, kurām ir piemērotas sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā," atsaucoties uz informētu avotu, ziņo "The Wall Street Journal".

Kā zināms, oficiāli Putinam un viņa bijušajai sievai ir divas meitas - Marija un Jekaterina. Putins gadiem ilgi slēpis informāciju par viņām. Mediju un izmeklētāju noskaidrotā informācija liecina, viņu pilnie vārdi pašreiz ir Marija Voroncova un Jekaterina Tihonova.

Vladimira Putina bijusī sieva Ludmila

gallery icon

Kā vēsta "Financial Times", ES sūtņi apspriež Krievijas ogļu, ikru, degvīna un citu preču importa ierobežojumus aptuveni 20 miljardu eiro apmērā.

Sankciju sarakstam bez Putina meitām paredzēts arī pievienot naftas kompānijas "Surgutneftgaz" ģenerāldirektoru Vladimiru Bogdanovu, sankcijām pakļautā finanšu un rūpniecības grupas "Nafta Moscow" īpašnieka Suleimana Kerimova dēlu Saidu Kerimovu, kurš tiek minēts kā Krievijas lielākās zelta ieguves kompānijas "Poļus" kontrolējošais akcionārs, Krievijas lielākās bankas "Sberbank" vadītāju Germanu Grefu, oligarhu Oļegu Deripasku - taču šoreiz ieroču, nevis alumīnija magnāta statusā. ES viņu min kā īpašnieku vairākiem uzņēmumiem, kas piegādā ieročus Krievijas armijai, vēsta "Financial Times".

"Melnajā sarakstā" iekļūs arī sen zem sankcijām esošā Putina līdzgaitnieka Arkādija Rotenberga brālis Boriss Rotenbergs un radinieks Igors Rotenbergs, kā arī elektroniskās komercijas platformas "Ozon" ģenerāldirektors Aleksandrs Šuļgins, raksta "Financial Times".

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē