Pašnāvniece bijusi Abdelhamida Abauda radiniece, operācijā gājis bojā policijas suns. FOTO
Policijas operācijā Parīzes piepilsētā Sendenī 13.novembrī notikušo teroraktu iespējamais plānotājs Abdelhamids Abauds nav aizturēts.
Pasaulē
2015. gada 18. novembris, 12:51

Pašnāvniece bijusi Abdelhamida Abauda radiniece, operācijā gājis bojā policijas suns. FOTO

Jauns.lv

Policijas operācijā Parīzes piepilsētā Sendenī 13. novembrī notikušo teroraktu iespējamais plānotājs Abdelhamids Abauds nav aizturēts, ziņo raidorganizācija RTL un laikraksts "Le Monde".

Policijas operācijā Parīzes piepilsētā Sendenī trešdien gājuši bojā divi cilvēki, paziņojis Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

Viņš paziņoja, ka operācija ir noslēgusies, piebilstot, ka tās laikā policija saskārusies ar bezprecedenta apstākļiem.

Policija trešdienas rītā sāka operāciju Sendenī rajonā, kurā kādā dzīvoklī tika ielenkti vairāki aizdomās turamie. Mediji ziņoja, ka operācija vērsta pret 27 gadus veco Beļģijas pilsoni Abdelhamidu Abaudu, kas domājams izplānoja asiņainos uzbrukumus Parīzē. Ziņo, ka sieviete, kura uzspridzinājusies, bijusi Abdelhamida Abauda radiniece.

Parīzes prokurors Fransuā Molins atklāja, ka arestēti septiņi cilvēki. Trīs no viņiem arestēti dzīvoklī, kas tika ielenkts, bet divi tika aizturēti netālu. Arestēta arī persona, kas sagādājusi aizdomās turamajiem šo mītni. Viņš apstiprinājis, ka drošības spēku aplenktajā dzīvoklī sieviete uzspridzinājusies ar pašnāvnieka vesti.

Nedz nogalinātie, nedz aizturētie vēl nav identificēti, norādīja Molins

Policija paziņojusi, ka operācijas laikā viegli ievainoti pieci policisti.

Reida laikā gājis bojā 7 gadus vecais beļģu malinua šķirnes policijas suns vārdā Dīzels.


LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA