Nofotografēts, kā teroristu brālis dedzina svecītes, pieminot Parīzes slaktiņa upurus. FOTO
Mohameds Abdeslams aizdedzina svecītes ģimenes mītnē Briselē. Viņa brāli Salehu joprojām meklē policija, bet otrs brālis gāja bojā, uzspridzinoties pie stadiona Parīzē.
Pasaulē
2015. gada 19. novembris, 08:37

Nofotografēts, kā teroristu brālis dedzina svecītes, pieminot Parīzes slaktiņa upurus. FOTO

Jauns.lv

Viens no Mohameda Abdeslama brāļiem pašnāvnieka vestē uzspridzinājās pie futbola stadiona, otrs patlaban ir meklētākais noziedznieks Eiropā. Pašu Mohamedu uz karstām pēdām aizturēja policija, taču drīz vien atbrīvoja - viņam ar Parīzes slaktiņu neesot nekāda sakara, lai gan teroraktus rīkoja viņa tuvākie asinsradinieki.

Patlaban policija dzen pēdas Saleham Abdeslanam; visi līdz šim veiktie vērienīgie reidi tā dēvētajā džihādistu rajonā Beļģijā beigušies bez panākumiem. Tiek uzskatīts,ka Salehs bijis viens no galvenajiem Parīzes asinspirts organizētājiem, bet viņa brālis Ibrahims - viens no izpildītājiem, kura uzspridzināšanās turklāt nepaņēma neviena cita dzīvību; pēc Imbrahima detonēšanās pie stadiona Parīzē bija vairāki ievainotie, taču ne mirušie.

Aģentūras AFP fotogrāfs trešdien Molenbekā fiksējis brīdi, kā trešais Abdeslanu brālis aizdedzina svecītes uz palodzes. Mohamedu Abdeslanu aizturēja tūlīt pēc Parīzes slaktiņa, taču nākamajā dienā atbrīvoja, policijai neatrodot nekādu saistību starp viņu un viņa brāļu rīkotajiem teroraktiem. Mohameds neko nav zinājis par asiņainajiem brāļu plāniem. Vakar Mohameds publiski lūdza brāli Salehu beigt bēguļot, sazināties ar policiju pašam un padoties.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka triju brāļu māte, kuras vārds netiek atklāts, liecībās policijai apgalvoja, ka "mans dēls nevienu nebija domājis nogalināt". Viņa runā par Ibrahimu Abdeslanu. „Tas [masu nogalināšana – aut.] noteikti nebija viņa mērķis, esmu pārliecināta. Jau tas fakts vien, ka viņa pašnāvības josta eksplodēja, nenogalinot citus, pasaka daudz,” sievietes teikto pārstāsta „Mail Online”. Māte Ibrahimu pēdējoreiz redzējusi divas dienas pirms uzbrukumiem, un  nekas neesot liecinājis par to, ka dēlam ir vardarbīgi plāni. Māte arīdzan minēja, ka Ibrahims līdz šim daudz laika pavadījis Sīrijā.

Par Ibrahimu bijis skaidrs, ka viņš vismaz daļēji ir radikalizējies islāmists: „Bet ne tik daudz, lai pastrādātu šādas zvērības,” izriet no teroristu tuvinieku liecībām.

Beļģijā joprojām turpinās Saleha Abdeslama meklēšana.

Kasjauns.lv/Foto: AFP/LETA