foto: Pexels.com
Ķīnā darbiniekiem jāmaksā sods par dienas soļu skaita nesasniegšanu
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2018. gada 29. novembris, 22:47

Ķīnā darbiniekiem jāmaksā sods par dienas soļu skaita nesasniegšanu

Jauns.lv

Kādas Ķīnas pilsētas Guandžou nekustamo īpašumu firmas darbiniekiem priekšniecība noteikusi mēnesī veikt vismaz 180 tūkstošus soļu. Mērķa nesasniegšanas gadījumā ir jāmaksā sods, ziņo ārvalstu mediji.

Katrs nenoietais solis soda naudā izmaksā 0,1 centu. Viena no darbiniecēm medijiem atklāj, ka ir ļoti grūti tikai darba laikā nostaigāt vismaz 6 tūkstošus soļu dienā. “Es saprotu, ka priekšniecība vēlas, lai esam labā fiziskā formā,” viņa stāsta, “Bet citreiz es pat kārtīgi nespēju izgulēties, jo man ir jāizpilda noteiktais dienas soļu daudzums.”

Iespaidīga ainava: Ķīnas velosipēdu kapsētas kā greznas gleznas

Ķīnā reiz tik populārais bizness, kas piedāvā dalīšanos ar velosipēdiem, cietis sakāvi. Lielākie divriteņu nomas uzņēmumi bankrotējuši, kā rezultātā tūkstošiem ...

gallery icon

“Juridiski uzņēmumam nav tiesību izmantot nostaigāto soļu skaitu kā darba produktivitātes kritēriju, jo šāds darba vietas noteikums var negatīvi ietekmēt darbiniekus,” apgalvo kāda vietējā juridiskā biroja darbiniece Lū Fengmao. Tāpat darbinieki var uzstāt, ka staigāšana ārpus darba laika ir virsstundas, vai arī pieteikt traumas, kuras viņi guvuši staigājot, kā darba vietā gūtas traumas.

Šī nav pirmā reize, kad uzņēmums Ķīnā norāda padotajiem, cik aktīviem tiem jābūt. Pagājušā gada janvārī kāds tehnoloģiju uzņēmums darbiniekiem dienā izvirzīja 10 tūkstošu soļu mērķi. Arī toreiz tika izmantots attaisnojums, ka tādējādi labāk novērtējama veiktspēja.

"Uzņēmums vienkārši izdomājis veidu, kā atvilkt naudu no algas!" kritisks ir kāds aptaujātais iedzīvotājs. Savukārt cits saskata arī pozitīvo pusi: "Darbinieki tiek apbalvoti ar labu veselību!"