foto: Vida Press
37 medūzu dzēlieni un mēles puve – 33 gadus vecs vīrietis appeldējis apkārt Lielbritānijai
Ross iekļuvis Ginesa pasaules rekordu grāmatā par ilgāko peldi jūrā.
Pasaulē
2018. gada 5. novembris, 10:50

37 medūzu dzēlieni un mēles puve – 33 gadus vecs vīrietis appeldējis apkārt Lielbritānijai

Jauns.lv

33 gadus vecais Ross Edžlijs kļuvis par pirmo cilvēku pasaulē, kurš appeldējis apkārt Lielbritānijai. Pēc 157 dienu pavadīšanas ūdenī Ross beidzot izkāpis uz sauszemes. 

Jauns pasaules rekords – 33 gadus vecs vīrietis appeldējis apkārt Lielbritānijai

gallery icon
17

4. novembra rītā simtiem skatītāju pulcējušies Margates ostā, lai uzmundrinātu 33 gadus veco peldētāju. Ross nopeldējis rekordlielu attālumu – 1791 jūdzes (2882 kilometrus).

“Līdz ko es izkļuvu no ūdens, es domāju, ka tas būs tik fantastiski – skriešu pretī cilvēkiem kā filmā  “Pludmales patruļa”, taču, kad izkāpu krastā, es knapi turējos kājās, mana āda bija ieņēmusi violetu toni un biju noaudzis ar matiem,” “The Guardian” stāsta Ross. 

Ross savu jūras ceļojumu sāka 1. jūnijā. Viņa 157 dienu ilgā pelde noslēdzās ar 37 medūzu dzēlieniem, pūžņojošu mēli, aizdomām par izmežģītu plecu un brūci kaklā, ko nespēja aizvilkt ciet pat 3 kilogrami līdzpaņemtā vazelīna. 

Ross Edžlijs ir audzis Linkolnšīrā, Lielbritānijā. 14. augustā viņš iekļuva Ginesu pasaules rekordu grāmatā par garāko peldi jūrā. Bet viņš zināja, ka rekords saglabāsies vienīgi tad, ja viņš pabeigs savu ceļojumu. 83 dienas vēlāk viņš patiešām to izdarīja. 

23 jūrā pavadītās nedēļas Ross gulēja un ēda uz neliela katamarāna, kopā ar savu trīs cilvēku pavadošo komandu. Labākais moments ceļojuma laikā esot bijis brīdis Bristoles kanālā, kad astoņu kilometru garumā viņu pavadīja garām peldošs valis. 

foto: REUTERS/SCANPIX
Ross iekļuvis Ginesa pasaules rekordu grāmatā par ilgāko peldi jūrā.