foto: Ekrānuzņēmums; Reuters
"...tad ieraudzījām šo rētu" - Jūlijas Skripaļas māsīca komentē daudz apspriesto interviju
Pasaulē
2018. gada 26. maijs, 18:44

"...tad ieraudzījām šo rētu" - Jūlijas Skripaļas māsīca komentē daudz apspriesto interviju

Jauns.lv

Komentējot šonedēļ publiskotu sarunu ar Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meitu Jūliju, kura kopā ar tēvu izķepurojās pēc uzbrukuma ar nervus paralizējošu vielu, Skripaļas māsīca Viktorija paudusi prieku, ka radiniece ir dzīva un uzsvērusi, ka darīs visu, lai Jūlija atgrieztos Krievijā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viktorija Skripaļa stāsta: "Pirmais, kad ieraudzījām, bija prieks, ka Jūlija sveika un vesela, tad ieraudzījām šo rētu uz kakla, kas apliecina, ka viņi izgāja kaut kādu ārstēšanu, patiešām bija mākslīgajā komā, ja reiz šī rēta tur ir."

"Mums pats svarīgākais ir tas, ka viņa vēlas atgriezties mājās Krievijā, un viņa to saka, lai gan Rietumu mediji izceļ viņas teikto, ka viņa nevēlas redzēt vēstniecības pārstāvjus, bet tas taču nav fakts. Nu, negrib viņa redzēt vēstniecības pārstāvjus, bet vienlaikus viņa taču izrāda vēlmi atgriezties atpakaļ Krievijā, viņa grib atgriezties mājās," saka Viktorija.

Jūlijas Skripaļas pirmā intervija pēc saindēšanas

Uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu Lielbritānijā pārcietusī bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meita Jūlija ziņu aģentūrai "Reuters" apliecināja, ka tālākā ...

gallery icon
25

Skripaļas māsīca piebilst: "Mans nākamais uzdevums ir izdarīt tā, lai Jūlija atgrieztos mājās."

"Tagad es lūgšu visu pasaules sabiedrību izpildīt Jūlijas vēlmi. Ja viņa grib atgriezties Krievijā, tad laidiet viņu uz Krieviju. Es nedomāju, ka viņai te kaut kas draud," viņa saka.

Viktorija Skripaļa arī norādīja, ka ar Sergeju Skripaļu, kurš nesen arī izrakstīts no slimnīcas, ģimene vēl nav runājusi, taču ļoti cer, ka tuvākajās dienās viņš sazvanīsies ar savu māti, kura ļoti gaida kādu ziņu no dēla. 

Jānorāda, ka Viktorija Skripaļa pēc notikušā Lielbritānijas pilsētā Solsberi vairākas reizes uzstājusies arī Krievijas televīziju sarunu šovos, kur kopā ar publiku izteica dažādus minējumus par to, ka viņas radiniekus tur teju vai gūstā. Īsi pēc Jūlijas Skripaļas videouzrunas publiskošanas raidījumā "Pustj govorjat" Viktorija Skripaļa izteica aizdomas, ka šī runa ir safabricēta un iepriekš sagatavota, jo tas neesot Jūlijas runasveids, turklāt iztrūkst dažādu māsīcai raksturīgu parazītvārdu, kas, kā uzskata Viktorija, nozīmē - Jūlija nolasīja viņai sagatavotu runu. 

Viktorija Skripaļa uzstājas Krievijas TV šovā "Pustj govorjat"

gallery icon
8

Jāatgādina, ka uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu Lielbritānijā pārcietusī bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa meita Jūlija ziņu aģentūrai "Reuters" apliecināja, ka tālākā perspektīvā gribētu atgriezties Krievijā, neraugoties uz notikušo saindēšanu.

"Fakts, ka tika pielietota nervu inde, lai to izdarītu, ir šokējoši," paziņojumā "Reuters" atzina Skripaļa. "Mana dzīve ir apgriezta ar kājām gaisā."

33 gadus vecā Skripaļa pēc 4.marta uzbrukuma Solsberi, kā sarīkošanā Lielbritānijas varasiestādes vaino Krieviju, komā pavadīja 20 dienas.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

"Es pamodos un uzzināju, ka mēs abi esam saindēti," sacīja Skripaļa. "Mēs abi esam ļoti laimīgi, ka esam izdzīvojuši šajā slepkavības mēģinājumā. Mūsu atlabšana bija lēna un ārkārtīgi sāpīga."

Bijušā dubultaģenta meita ar "Reuters" sazinājās ar bitu policijas starpniecību. Viņa atrodas Londonā vietā, kas plašākai sabiedrībai netiek atklāta.

"Mēģinot aprast ar šausmīgajām pārmaiņām, kas mani skārušas fiziski un emocionāli, es pamatā gādāju par to, kas veicams katrā konkrētajā dienā, un es gribu palīdzēt aprūpēt tēti, līdz viņš pilnībā atlabst. Tālākā perspektīvā es ceru atgriezies mājās savā valstī," viņa piebilda.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

66 gadus vecais Skripaļs un viņa 33 gadus vecā meita Jūlija 4.martā Solsberi pilsētā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok". Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.