foto: Facebook
Talantīga un smagi strādājoša - tā par sprādzienā mirušo 22 gadus veco latvieti Viktoriju runā Lielbritānijā
Viktorija Ijevļeva.
2018. gada 6. marts, 21:45

Talantīga un smagi strādājoša - tā par sprādzienā mirušo 22 gadus veco latvieti Viktoriju runā Lielbritānijā

Jauns.lv

Nu jau septiņi cilvēki aizturēti uz aizdomu pamata par vainu sprādzienā Lesterā, kurā bojā gāja pieci cilvēki, tostarp Latvijas pilsone Viktorija Ijevļeva.

Britu medijs "Eastern Daily Press" apvaicājis cilvēkus, kuri Viktoriju pazinuši, un saņēmis tikai labus vārdus par traģēdijā mirušo jaunieti no Latvijas.

Viktorija Ijevļeva studēja koledžā Norfolkā, cenšoties iegūt grādu biznesa zinībās; gadu iepriekš Viktorija pabeidza finanšu pamata studijas Ipsvičas koledžā. Ēkā Lesterā, kura uzsprāga, viņa strādāja tikai otro dienu.

Norfolkas koledžas pārstāvis britu medijam paudis, ka "tās ir neiedomājāmi traģiskas ziņas. Viktorija bija gaiša personība, laba studente, viņai bija kaislība uz finansēm," sacījis Džeimss Gardners. "Viktorija bija jauka un ļoti draudzīga persona, kura nekad neatteica citiem palīdzību, piemēram, matemātikas aprēķinos. Viņa lekcijās allaž uzdeva jautājumus, kas saistīti ar biznesa sfēru," pauda Gardners. Visa koledža izsaka līdzjūtību  Viktorijas tuviniekiem saistībā ar viņas negaidīto traģisko nāvi.

Cilvēki un koledžas, kurās viņa mācījās, pauž līdzjūtības Viktorijas sociālo tīklu kontos, tostarp profesionāli orientētajā "LinkedIn". Jaunietei ir atvērta ziedojumu lapa, kur draugi un paziņas var atvēlēt līdzekļus Viktorijas ģimenei, lai viņu apglabātu. Visticamāk, Latvijā.

Kas zināms par sprādzienu:

Lielbritānijas policija sestdien izvirzīja trim vīriešiem apsūdzības saistībā ar sprādzienu Lesteras pilsētā, kurā 25.februārī tika nogalināti pieci cilvēki un sagrauta ēka.

Tagad apsūdzēti jau septiņas personas.

Aizdomās turētie tika apsūdzēti tīšā dedzināšanā ar nolūku apdraudēt cilvēku dzīvības un piecās slepkavībās, paziņoja Lesteršīras grāfistes policija.

Sprādzienā sagruva divstāvu nams, kura pirmajā stāvā atradās neliels poļu veikals, bet virs tā dzīvoklis.

Sprādzienā gāja bojā 46 gadus veca sieviete un divi viņas dēli pusaudži, viena šī pusaudža draudzene 18 gadu vecumā un 22 gadus vecā Viktorija Ijevļeva no Latvijas, kas bija tikko sākusi strādāt veikalā un sprādziena brīdī atradās tur.

Apsūdzētie ir nedaudz vecāki par 30 gadiem. Viens no viņiem ir no Lesteras, otrs – no Koventrijas, bet trešais – no Oldemas Anglijas ziemeļrietumos.