Ievas Strazdauskaites bende sūdzas par policistiem: "Viņi mani piekāva līdz bezsamaņai"
Leons Bieļausks apgalvo,ka policisti pēc aizturēšanas viņu situši.
2018. gada 5. februāris, 16:35

Ievas Strazdauskaites bende sūdzas par policistiem: "Viņi mani piekāva līdz bezsamaņai"

Jauns.lv

Viens no trim aizturētajiem lietā par 26 gadus vecās lietuvietes Ievas Strazdauskaites nolaupīšanu un nosišanu mežā ar lāpstu kārtējā tiesas sēdē vēršas ar apsūdzībām pret policistiem. Leons Bieļauskis apgalvo, ka pēc aizturēšanas viņš ticis "piekauts līdz bezsamaņai", vēsta portāls "Lietuvos Rytas".

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizdomās turēto trijotne - radinieki Bieļauski

Leons, Karolis un Mants tiesas zālē 7.decembrī. Tiesa apmierināja prokuroru lūgumu trijotni no cietuma neizlaist vēl 3 mēnešus.

gallery icon

Leons Bieļausks vēstulē Lietuvas ģenerālprokuroram Evaldam Pasilam sūdzas, ka ticis smagi piekauts, un to izdarījuši likumsargi. Vainīgais esot policijas darbinieks, kurš vadīja visu trīs vīriešu aizturēšanas operāciju. Trijotni sagūstīja - drīz pēc tam, kad Ķedaiņu mežā atrada arī Strazdauskaitei nolaupīto "Audi" automašīnu, kur netālu, apraktu zemē, atrada arī jaunās sievietes līķi.

Bieļausks savā sūdzībā vēsta, ka pēc smagās piekaušanas krietni sašķobījusies viņa veselība. Prokurori, izpētot šīs apsūdzības, nolēmuši, ka Bieļausks notikušo esot izdomājis ar mērķi nomelnot policiju. Izmeklēšanā nav atrasti nekādi pierādījumi, ka policisti būtu rīkojušies agresīvi pret aizturēto, un līdz ar to arī pirmstiesas izmeklēšana par aizturētā sūdzību ir izbeigta.

Lietuvas kriminālpolicijas pārstāvis Rolands Kiškis "Lietuvos Rytas" pauda, ka Bieļauska paziņojumi ir nepamatoti. "Mēs uzskatām, ka viņš apzināti pūlas padarīt sevi par upuri," sacīja Kiškis.

Jau ziņots, ka aizdomās par Ievas Strazdauskaites brutālu nogalināšanu tiek turēti trīs romu tautības vīrieši - brālēni Leons, Mants un Karolis Bieļauski. Iepriekš tika plānots, ka līdz 2017.gada gada nogalei radinieku trijotnei jau varētu izvirzīt apsūdzības un sākt lietu skatīt pēc būtības, tomēr tas nav izdevies, jo aizkavējusies izmeklēšana.

Zināms, ka Karolis Bieļausks tiek uzskatīts par noziedzīgās bandas vadoni un galveno šaušalīgās slepkavības plānotāju. Lietuvas mediji vēstī, ka šis cilvēks nopratināšanu laikā maldinājis izmeklētājus un slēpis svarīgas ziņas par 25 gadus vecās sievietes nogalināšanu.

Savukārt Leons un Mants savu vainu slepkavībā atzinuši.

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizturētie

Lietuvā Viļņas apgabala tiesa skata drošības līdzekļus aizdomās turamajiem nežēlīgajā Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā. 26 gadus vecā meitene tika atrasta ...

gallery icon

Ciniskā slepkavība - mežā ar lāpstu nosit "Audi" īpašnieci

Ziņas par Ievas pazušanu pirmo reizi parādījās pērn 12.martā ap pulksten 21.00. Tajā dienā meitene ar tumši brūnu luksusa klases "Audi" markas A7 (2016. gada izlaiduma) automašīnu pulksten 16:30 no Pluņģes pilsētas izbrauca uz Viļņas pusi. Viņas tēvs medijiem izstāstīja, ka Kauņas apvidū pazudis savienojums ar meitenes mobilo telefonu, savukārt pēc kāda laika konstatēts, ka tālrunis ir izslēgts. Drīz Jonavas mežu apkārtnē tika atrasta Ievas pamestā glaunā automašīna.

Policijas operatīvie darbinieki, iesaistot kinologus, nekavējoties izvērsa intensīvu pazudušās meitenes meklēšanu, un notikumiem līdzi sekoja arī visa Lietuvas sabiedrība. Pēcāk meklēšanas gaitā atrastas arī Ievas mirstīgās atliekas.

Ieva Strazdauskaite bija nosista ar lāpstu un aprakta.

Atvadīšanās no Ievas Strazdauskaites

gallery icon

Aizdomās turamie izmeklētājiem atklāj: meitene varēja palikt dzīva

Pluņges iedzīvotāja Ieva Strazdauskaite būtu varējusi palikt dzīva, ja vien nebūtu pretojusies, secinājis portāls "Delfi.lt" - aizdomās turētie radinieki nopratināšanā atzinās, ka viņus nokaitināja jaunietes vārdi, ka viņa ziņos policijai, kura viņu jau meklē. 

Nolaupītā sieviete ne uzreiz tika aizvesta uz vietu, kur atrada viņas līķi. Pratināšanas laikā aizdomās turētie paziņojuši, ka sākumā negrasījās upuri nogalināt un domāja, ka automašīnas nolaupīšanas dēļ viņiem problēmu nebūs.