foto: AFP
Parīzē pamatīgi pārplūdusi Sēna: slēgti ceļi, tiek brīdināti iedzīvotāji
Pasaulē
2018. gada 23. janvāris, 15:15

Parīzē pamatīgi pārplūdusi Sēna: slēgti ceļi, tiek brīdināti iedzīvotāji

Kasjauns.lv

Francijas galvaspilsētā Parīzē pamatīgi pārplūdusi Sēnas upe. Ūdens līmenis pārsniedzis normu par trīs metriem un meteorologi brīdina, ka tuvākajās dienās tas varētu pakāpties pat sešus metrus virs ierastās atzīmes. 

Sēnas upē ūdens līmenis cēlies par teju 6 metriem, appludinot Parīzi

Francijas galvaspilsētā Parīzē pamatīgi pārplūdusi Sēnas upe. Ūdens līmenis pārsniedzis normu par trīs metriem un meteorologi brīdina, ka tuvākajās dienās ...

gallery icon

Upe appludinājusi dzelzceļa līniju. Parīzes centrā apturēta vilcienu satiksme un parīzieši aicināti būt piesardzīgiem, atrodoties Sēnas tuvumā. Slēgti arī ceļi, kas ved gar upes krastiem. 

Rātsnams izdevis paziņojumu, kurā iedzīvotājiem ieteikts turēties tālāk no Sēnas upes krastiem, tāpat ieteikts neglabāt māju pagrabos vērtīgas lietas, ko varētu sabojāt ūdens. 

foto: AFP

Plūdu dēļ Parīzē izsludināts oranžais brīdinājums. Sinoptiķi vērš uzmanību, nerimstošais lietus varētu izraisīt arī citu upju applūšanu Francijas austrumu daļā, vēsta franču vietējais medijs. 

Ilgstošu lietavu dēļ Sēnas upē Parīzē cēlies ūdens līmenis

Spēcīgas lietusgāzes Francijas galvaspilsētā izraisījušas Sēnas upes ūdens līmeņa celšanos par vairāk nekā 3 metriem. 5.janvāra pēcpusdienā ūdens līmenis cēlies ...

gallery icon