foto: AP
Šveices policija izmeklē uzbrukumu ar cirvi: kas zināms par Latvijas pilsoni, kurš tajā vainojams?
Šveices pilsētiņas Flumsas skvērs, kur 17 gadus vecais Latvijas pilsonis ar cirvi uzbrucis iedzīvotājiem.
Pasaulē
2017. gada 23. oktobris, 15:04

Šveices policija izmeklē uzbrukumu ar cirvi: kas zināms par Latvijas pilsoni, kurš tajā vainojams?

Kasjauns.lv

17 gadus vecais Latvijas pilsonis, kurš svētdienas ( 22. oktobra) vakarā Šveicē ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus, uz Flumsas ciematu pārvācies 2013. gada jūnijā. Viņam bijusi derīga uzturēšanās atļauja, lai varētu legāli dzīvot Šveicē, vēsta vietējais medijs Blick.ch.

Vietas, kur nepilngadīgais Latvijas pilsonis uzbruka cilvēkiem ar cirvi

17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē svētdienas vakarā ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus. Uzbrukumi notika Flumsas pilsētiņas centrālajā laukumā un ...

gallery icon

Policijā atklāts, ka jau iepriekš saņemtas sūdzības par jaunieša uzvedību, taču tās nav bijušas pietiekami nopietnas, lai viņu sodītu. Tikmēr jaunieša, kura vārds vēl nav izskanējis publiski, kaimiņi stāsta, ka zēns vienmēr izturējies draudzīgi un nekādas vardarbības pazīmes neesot izrādījis. 

Šveices policija ziņo, ka uzbrukumā ar cirvi ievainoti septiņi cilvēki, starp tiem piecas sievietes un divi vīrieši. Cietis arī astoņus mēnešus vecs zīdainis, kurš uzbrukuma laikā izkritis no ratiņiem. Viens no cietušajiem ir smagā stāvoklī, vēsta “The Local”. 

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē svētdienas vakarā ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus, paziņojusi Šveices policija.

Pēc policijas sniegtās informācijas, tas noticis Sanktgallenes kantona Flumsas ciematā, Šveices ziemeļaustrumos. Lai uzbrucēju aizturētu, policija uz viņu atklājusi uguni un viņš ievainots.

Uzbrucējs, kurš ir vietējais iedzīvotājs, neilgi pēc astoņiem vakarā ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus ciemata galvenajā laukumā, bet pēc tam aizbēdzis svešā automašīnā, kas iekļuvusi avārijā. Tad uzbrucējs izkāpis no automobiļa un ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus degvielas uzpildes stacijas veikalā. Pēc tam policija uz viņu atklājusi uguni, ievainojusi un aizturējusi.

Šveices varas iestādes svētdienas vakarā notikušo 17 gadus vecā Latvijas pilsoņa uzbrukumu iedzīvotājiem nekvalificē kā terorismu, portālu Kasjauns.lv informēja Latvijas Drošības policijā.