foto: REUTERS
Viņš gribēja vairāk nāves: Padoks cerēja uz eksploziju, izmantojot viegli uzliesmojošas lodes
Degvielas tvertnes netālu no Lasvegasas viesnīcas "Mandalay Bay", no kuras numura Stīvens Padoks izvērsa asiņaināko slaktiņu ASV vēsturē.
Pasaulē
2017. gada 11. oktobris, 11:41

Viņš gribēja vairāk nāves: Padoks cerēja uz eksploziju, izmantojot viegli uzliesmojošas lodes

Kasjauns.lv/LETA

Kā atklāts izmeklēšanā, Stīvens Padoks asiņainajā masu apšaušanas vakarā Lasvegasā plānojis lielāku upuru skaitu. Viņš raidījis viegli uzliesmojošas lodes degvielas tvertņu virzienā, ar mērķi izraisīt sprādzienu, vēsta CNN. 

Šāda tipa lodes, atsitoties pret mērķi, uzliesmo. Tās atrastas gan Padoka īrētajā “Mandalay Hotel” viesnīcas numurā, gan netālu no brīvdabas mūzikas festivāla norises vietas esošajām degvielas tvertnēm. 

Viesnīca, no kuras sarīkots slaktiņš Lasvegasā; šāvēja ģimene un māja Nevadā

Viesnīca, no kurienes sarīkots slaktiņš Lasvegasā; šāvēja ģimene un māja Nevadā

gallery icon

Jau iepriekš izmeklētājiem bija aizdomas, ka Padoks mērķējis uz degvielas tvertnēm, taču atrastās lodes to apstiprinājušas. Viens no diviem logiem, no kuriem šāvējs veica masu apšaudi, bijis vērsts tieši iepretim degvielas tvertnēm. 

Policija joprojām strādā pastiprinātā režīmā, lai izprastu slepkavnieka rīcības iemeslus. Viesnīcas numurā atrastās Valium tabletes liek izmeklētājiem liek domāt par garīgu saslimšanu. 

Lasvegasa sēro pēc nāvējošās apšaudes kantrimūzikas festivālā

gallery icon

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Lasvegasas slaktiņa šāvējs Stīvens Padoks "ieročus un munīciju ieguvis desmitgadēm ilgi un dzīvojis slepenu dzīvi". 

Padoka automašīnā viesnīcā "Mandalay Bay" pēc uzbrukuma atrastas vairākas kastes ar sprāgstvielām un 1600 patronas, sacīja šerifs, 64 gadus veco vīrieti raksturojot kā bīstamu un kā cilvēku ar traucējumiem.

Daži no cilvēkiem, kuru dzīves pēkšņi aprāva Lasvegasas monstrs Stīvens Padoks

Daži no cilvēkiem, kuru dzīves pēkšņi aprāva Lasvegasas monstrs Stīvens Padoks

gallery icon

64 gadus vecais Stīvens Padoks svētdienas vakarā (pirmdien pēc Latvijas laika) atklāja uguni no automātiskā ieroča uz festivāla "Route 91 Harvest" apmeklētājiem no līdzās esošās viesnīcas "Mandalay Bay Hotel and Casino".

Nāvējoša apšaude brīvdabas kantrimūzikas festivālā Lasvegasā

ASV pilsētā Lasvegasā svētdienas vakarā (pirmdien pēc Latvijas laika) apšaudē brīvdabas kantrimūzikas festivālā nogalināti vairāk nekā 20 un ievainoti vairāk ...

gallery icon