foto: REX/ Vida Press
No masu apšaušanas izvairījās 400 000 cilvēku; Padoks bija rezervējis viesnīcu arī Čikāgas mūzikas festivāla laikā
64 gadus vecais Stīvens Padoks, kurš izvērsa asiņaināko slaktiņu ASV modernajā vēsturē.
Pasaulē
2017. gada 5. oktobris, 19:10

No masu apšaušanas izvairījās 400 000 cilvēku; Padoks bija rezervējis viesnīcu arī Čikāgas mūzikas festivāla laikā

Kasjauns.lv

Lasvegasas asiņainā slaktiņa šāvējs Stīvens Padoks līdzīgu masu apšaušanu, iespējams, bija iecerējis realizēt Čikāgā notikušajā mūzikas festivālā “Lollapalooza”. Padoks bija rezervējis divus viesnīcas numurus viesnīcā, no kuras lieliski varēja pārredzēt Čikāgas mūzikas festivāla norisi. 

“Lollapalooza” festivālā pulcējās vairāk nekā 400 000 skatītāju, tostarp, ASV eksprezidenta Baraka Obamas vecākā meita. Kā vēsta ārvalstu mediji, Padoks bija rezervējis divus numurus Čikāgas viesnīcā “Blackstone”, kura atrodas otrpus ielai, kur jau kopš 2005. gada notiek mūzikas festivāls “Lollapalooza”. 

Viesnīca, no kuras sarīkots slaktiņš Lasvegasā; šāvēja ģimene un māja Nevadā

Viesnīca, no kurienes sarīkots slaktiņš Lasvegasā; šāvēja ģimene un māja Nevadā

gallery icon

No abiem rezervētajiem numuriem lieliski var pārlūkot festivāla zonu un, iespējams, Padoka plāns bija ko Lasvegasas slaktiņam līdzīgu pastrādāt arī Čikāgā. 

Mūzikas festivāls Čikāgā notika no 3. līdz 6. augustam, Lasvegasas šāvējs istabas viesnīcā “Blackstone” bija rezervējis laika periodā no 1. līdz 6. augustam. Padoks tā arī nekad neieradās uz rezervēto viesnīcu. 

Lasvegasa sēro pēc nāvējošās apšaudes kantrimūzikas festivālā

gallery icon

Jau vēstīts, ka ASV policija, pārmeklējot Lasvegasas šāvēja noīrēto viesnīcas numuru, atradusi zīmīti un vairākas novērošanas kameras un uzskata, ka viņš plānojis aizbēgt, preses konferencē trešdien paziņojis Lasvegasas policijas priekšnieks Džozefs Lombardo.

Daži no cilvēkiem, kuru dzīves pēkšņi aprāva Lasvegasas monstrs Stīvens Padoks

Daži no cilvēkiem, kuru dzīves pēkšņi aprāva Lasvegasas monstrs Stīvens Padoks

gallery icon

Lombardo neatklāja, kas teikts Padoka atstātajā zīmītē, bet apstiprināja, ka viņš, sākotnēji, acīmredzot, nav plānojis nošauties.

64 gadus vecais Stīvens Padoks svētdienas vakarā (pirmdien pēc Latvijas laika) atklāja uguni no automātiskā ieroča uz festivāla "Route 91 Harvest" apmeklētājiem no līdzās esošās viesnīcas "Mandalay Bay Hotel and Casino".

Nāvējoša apšaude brīvdabas kantrimūzikas festivālā Lasvegasā

ASV pilsētā Lasvegasā svētdienas vakarā (pirmdien pēc Latvijas laika) apšaudē brīvdabas kantrimūzikas festivālā nogalināti vairāk nekā 20 un ievainoti vairāk ...

gallery icon