Jaunumi Ievas Strazdauskaites lietā: nolaupītāji atzīst, ka viņa varēja palikt dzīva
Pasaulē
2017. gada 7. septembris, 18:50

Jaunumi Ievas Strazdauskaites lietā: nolaupītāji atzīst, ka viņa varēja palikt dzīva

Kasjauns.lv

Lietuvietes Ievas Strazdauskaites nolaupīšanas un noslepkavošanas lietā iesaistītie pastāstījuši, kā un kāpēc noslepkavoja 26 gadus veco sievieti, kuras traģiskais liktenis plaši tika aprakstīts arī Latvijas medijos. 

Pluņges iedzīvotāja Ieva Strazdauskaite būtu varējusi palikt dzīva, ja vien nebūtu pretojusies, secinājis portāls "Delfi.lt" - aizdomās turētie Karols Beļausks, Leons Beļausks un Mants Beļausks nopratināšanā atzinās, ka viņus nokaitināja jaunietes vārdi, ka viņa ziņos policijai, kura viņu jau meklē. 

Portāls, atsaucoties uz avotu atklāto informāciju, vēstī, ka notikušā detaļas izsauc šausmas. Nolaupītā sieviete ne uzreiz tika aizvesta uz vietu, kur atrada viņas līķi. Pratināšanas laikā aizdomās turētie paziņojuši, ka sākumā negrasījās upuri nogalināt un domāja, ka automašīnas nolaupīšanas dēļ viņiem problēmu nebūs.

Lai arī notikumu gaita vēl precīzi nav noskaidrota, esot skaidrs, kāpēc jauniete tomēr nogalināta, vēstī portāls. Nogalināt sievieti nolemts pēc tam, kad viņa izrādīja pretošanos. Aizdomās turētie arī nobijās, ka viņa būs iegaumējusi uzbrucēju sejas. 

Avoti portālam atklājuši, ka 5. martā uzbrucēji pie Kauņas gaidījuši upuri, taču nedomāja, ka tā būs sieviete. Ieraugot Strazdauskaites automašīnu, viņi nolēmuši sekot. Savukārt Ieva, saprotot, ka viņai kāds "sēž astē", sākusi braukt ātrāk. 

Imitēt ceļu satiksmes negadījumu neesot bijis sarežģīti. Kad Ievas vadītā "Audi A7" apstājās, vīrieši uzreiz uzbruka meitenei un ievietoja viņu bagāžas nodalījumā, bet telefonu izmeta pa ceļam. 

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizturētie

Lietuvā Viļņas apgabala tiesa skata drošības līdzekļus aizdomās turamajiem nežēlīgajā Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā. 26 gadus vecā meitene tika atrasta ...

gallery icon

Noskaidrots, ka uzreiz pēc nolaupīšanas Karols un Leons iekāpa Strazdauskaites automašīnā, bet Mants brauca nopakaļus ar citu auto. Ieva bagāžniekā pavadīja vairākas stundas. No notikuma vietas vīrieši devās uz Marijampoli, kur dzīvo viņu radi un draugi, kuri specializējušies automašīnu labošanā, bet Ievu viņi grasījās izmest kaut kur pie Krievijas vai Polijas robežas. 

Viņi pat pietuvojušies robežai, bet mainīja savus plānus, kad atvēra bagāžas nodalījumu un sāka ar Ievu sarunāties. Viens no aizdomās turētajiem pastāstīja, ka jauniete lūgusi viņu atbrīvot, taču devusi mājienu, ka notikušo nepiedos un ziņos policijai. Tāpat viņa minēja par savu draugu, kurš viņu jau gaida Viļņā un jau ir sazinājies ar policiju. Tieši pēc šiem vārdiem vīrieši nolēmuši atbrīvoties no upura, vēstī "Delfi.lt". 

Atvadīšanās no Ievas Strazdauskaites

gallery icon

Nopratināšanas laikā Mants un Leons sacīja, ka nozieguma barvedis bijis Karols - tieši viņš nolēma ievietot Ievu bagāžniekā, nevis atstāt uz ceļa. Kad tika nolemts meiteni nogalināt, viņi arī nolēma atbrīvoties no automašīnas, jo apjauta, ka to meklē gan draugs, gan policija. 

Uzbrucēji Strazdauskaiti nogalināja nolaupīšanas naktī Ķēdaiņu rajonā. Pratināšanas laikā Leons atzinās, ka tieši viņš Ievu sitis ar lāpstu. Vīrieši bijuši pārliecināti, ka Ievu neizdosies atrast, bet vēlāk, kad viņus aizturēja policija, paši norādīja uz slepkavības vietu. 

Par ko ir stāsts? 

Liktenīgajā dienā, marta sākumā šogad, meitene ar tumši brūnu luksusa klases "Audi" markas A7 (2016. gada izlaiduma) automašīnu pulksten 16:30 no Pluņģes pilsētas izbrauca uz Viļņas pusi. Viņas tēvs medijiem izstāstīja, ka Kauņas apvidū pazudis savienojums ar meitenes mobilo telefonu, savukārt pēc kāda laika konstatēts, ka tālrunis ir izslēgts. Drīz Jonavas mežu apkārtnē tika atrasta Ievas pamestā glaunā automašīna.

Policijas operatīvie darbinieki, iesaistot kinologus, nekavējoties izvērsa intensīvu pazudušās meitenes meklēšanu, un notikumiem līdzi sekoja arī visa Lietuvas sabiedrība. Pēcāk meklēšanas gaitā atrastas arī Ievas mirstīgās atliekas. 

Vēlāk tika noskaidrots, ka Ievas Strazdauskaites vadītā "Audi A7", ļoti iespējams, bija jau "pārdota" vēl pirms slepkavības izdarīšanas. Proti, noziedzniekiem bijis zināms kāds pircējs vai vairāki pircēji, kuri šo mašīnu būtu nopirkuši. Viņi jau bija panākuši vienošanos, ka "Audi" kāds nopirks, atsaucoties uz policijas teikto, raksta Lietuvas mediji. Šādas automašīnas tirgus cena šobrīd būtu ap 45 000 eiro.