foto: ekrānuzņēmums no video
Lietuvas policisti spraigā video parāda, kā ielaužas prostitūtas istabā
Kā ziņo Šauļu policija, vietējie suteneri izmantojuši interneta iepazīšanās vietnes, lai reklamētu savu darbību.
Pasaulē
2017. gada 30. maijs, 17:07

Lietuvas policisti spraigā video parāda, kā ielaužas prostitūtas istabā

Kasjauns.lv

Lietuvas Šauļu apgabala policija sociālajā tīklā “Facebook” publicējusi video, kurā redzams, kā operatīvie darbinieki veikli un bez liekas čammāšanās arestē divas personas, kuras prostitūcijas nolūkos izmantojušas nepilngadīgu meiteni.

Saskaņā ar Šauļu policijas mājaslapā atrodamo informāciju, operācija norisinājusies pagājušajā otrdienā, 23. maijā.

Netālu no kāda vietējā tirdzniecības centra Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes operatīvie darbinieki apturēja kādu BMW X5 automašīnu, nekavējoties arestējot tās šoferi, 23 gadus vecu vīrieti un pasažieri 20 gadīgu meiteni. Abi aizvesti uz policijas iecirkni

Tajā pašā laikā otra policistu grupa iekļuva kādā Šauļu viesnīcā. Bijis zināms, ka tur, kādā no numuriņiem atrodas iepriekš arestētā pāra savervēta nepilngadīga meitene, kura izmantota, lai gūtu peļņu prostitūcijas ceļā. Policistiem ienākot numuriņā, atklājies, ka turpat atrodas arī vietējo suteneru “klients”.

Pakalpojumus reklamē iepazīšanās portālos

Kā ziņo Šauļu policija, vietējie suteneri izmantojuši interneta iepazīšanās vietnes, lai reklamētu savu darbību.

Par pusstundu prasīti 50 eiro, savukārt par stundu – 80 eiro. Klienti kopā pāra "algotajām" meitenēm pēcāk vesti uz lētākajām pieejamajām viesnīcām.

Cik zināms, papildus pilngadību sasniegušām sievietēm abi aizturētie šādi prostitūcijā iesaistījuši arī divas nepilngadīgas meitenes (16 un 17 gadu vecumā), kurām maksāta vien trešdaļa vai ceturtdaļa no šāda ceļā iegūtās naudas.

Saskaņā ar likumsargu sniegto informāciju, aizturētais 23 gadus vecais vīrietis jau iepriekš esot bijis nonācis policijas redzeslokā.