Ukraina atbrīvojas no padomju mantojuma - demontēti jau 1018 ļeņinekļi
Ļoti daudz jau demontēti, tomēr vairāk nekā tūkstotis ļeņinekļu Ukrainā vēl palikuši. Attēlā skats no Zaporožjes - tā tiek aizvākts valstī lielākais Ļeņina piemineklis.
Pasaulē
2016. gada 11. jūlijs, 22:02

Ukraina atbrīvojas no padomju mantojuma - demontēti jau 1018 ļeņinekļi

Jauns.lv

Ukrainā kopš 2013.gada decembra demontēti 1018 noziedzīgā lielinieku režīma pirmā vadoņa Vladimira Ļeņina pieminekļi, pirmdien paziņoja Ukrainas vicepremjers Vjačeslavs Kiriļenko.

"Pēc stāvokļa šodien, sākot no ievērojamā 2013.gada 8.decembra, kad Kijevā revolucionārā tauta nogāza pieminekli Ļeņinam, kurš simbolizēja Ukrainas impērisko apspiestību no Krievijas puses, visā valstī ir demontēti pavisam 1018 Ļeņina pieminekļi, kā arī 148 pieminekļi un monumenti citiem padomju un [Komunistiskās] partijas darbiniekiem," Kiriļenko pavēstīja Ukrainas radio.

Vicepremjers tomēr norādīja, ka valstī vēl palikuši vairāk nekā tūkstotis ļeņinekļu.

Viņš arī paziņoja, ka Ukrainā pērn un šogad pārdēvēts vairāk nekā 1000 administratīvi teritoriālu vienību, tostarp 24 rajoni un 31 pilsēta.

Kiriļenko informēja, ka Ukrainā dekomunizācijas gaitā pārdēvēti vairāk nekā 2500 toponīmikas objektu. Viņš piebilda, ka vēl jāpārdēvē 15 administratīvi teritoriālās vienības un ka tiek apspriests jautājums par Kirovogradas pilsētas pārdēvēšanu.

LETA/ Foto: AFP/Scanpix/LETA, Sputnik/Scanpix/LETA

Tēmas