Pasaulē
2011. gada 30. septembris, 23:20

Iespējamās radiācijas dēļ Ermitāža pārtrauc Japānā rīkoto izstāžu sēriju

Jauns.lv

Bažījoties par iespējamo radiācijas ietekmi uz eksponātiem un personālu, Krievijas slavenākais mākslas muzejs - Ermitāža - gatavojas pārtraukt Japānā rīkoto izstāžu sēriju, piektdien pavēstīja muzeja pārstāve Jekaterina Šarova.

Izstāžu sērija "Ermitāžas krievu un Eiropas stikla kolekcija" tika sākta jūnijā ar ekspozīciju Saporo, taču decembrī bija paredzēts atklāt izstāde Takasaki, kas atrodas aptuveni 210 kilometru attālumā Fukušimas atomelektrostacijas, kas martā stipri cieta postošajā zemestrīcē un tās izraisītajā cunami.

Par izstādes iespējamo atcelšanu aģentūrai AFP jau iepriekš pavēstīja Takasaki Modernās mākslas muzeja kurators Katsutoši Taniuči, kurš gan uzstāja, ka pilsētā nepastāv nekādas radiācijas briesmas.

Ekspozīcija kurā iekļauti 327 stikla mākslas priekšmeti, kas radīti laikā no 18.gadsimta līdz pat 20.gadsimtam, šobrīd izstādīta Tokijā, bet sestdien tiks pārvesta uz Okajamas pilsētu valsts rietumu daļā.

Taniuči pastāstīja, ka Ermitāža jau pagājušajā mēnesī muzejam lūgusi izstādi atcelt, "jo bailēs no radiācijas viņi nevēlējās pārāk ilgi glabāt kolekciju Japānā".


LETA