Vai tiešām šī blondīne, flirtējot ar kapteini, apgāza "Costa Concordia"? FOTO
Sketino ir precēts vīrs jau daudzus gadus, taču sieviešu valdzinājumam nekad nav spējis stāvēt pretī. Dominika bija viņa "aktuālā" sieviete arī traģiskajā braucienā pērn janvārī.
Pasaulē
2013. gada 5. novembris, 07:36

Vai tiešām šī blondīne, flirtējot ar kapteini, apgāza "Costa Concordia"? FOTO

Jauns.lv

Iespējams, tieši mīlas dēka starp kuģa "Costa Concordia" kapteini Frančesko Sketino un bāra dejotāju, 24 gadus veco Dominiku, vainojama pērnajā traģēdijā, kad, kuģim apgāžoties, gāja bojā 32 cilvēki. Gadu pēc notikuma kapteiņa Sketino mīļākā atzīst, ka avārija varēja notikt brīdī, kad viņa flirtējot bija spēcīgi uzbudinājusi savu priekšnieku, kā rezultātā kuģa vadība viņam vairs nebija ne prātā.

Dejotājas Dominikas Kemortanas dienesta romāns ar kruīza kuģa "Costa Concordia" kapteini bija aizsācies aizpērnā gada decembrī; kuģis pie Itālijas krastiem apgāzās janvārī. Dzīvību toreiz zaudēja 32 cilvēki, un pirms diviem mēnešiem sākās vraka izcelšanas darbi. Paralēli tiem noris tiesas prāva, kurā galvenais slepkavībās apsūdzētais ir kuģa kapteinis Frančesko Sketino. 

Pagājušajā nedēļā tiesa uzklausīja lieciniekus, un viena no atslēgas figūrām ir 24 gadus vecā bāra dejotāja Dominika, kura bija kapteiņa mīļākā. Jāpiebilst, ka Sketino ir precēts vīrs jau daudzus gadus, taču sieviešu valdzinājumam nekad nav spējis stāvēt pretī. Dominika bija viņa "aktuālā" sieviete arī traģiskajā braucienā pērn janvārī.

Meitene etniski nāk no Moldovas un ir sava amata profesionāle. Tomēr tagad, tiesā gandrīz gadu pēc notikušā, Kemortanas jaunkundze atzīst, ka bijusi jauna un dumja, ieķeroties kuģa kapteinī, taču nekas neesot bijis glābjams - Sketino vīrišķais valdzinājums bijis tik jaudīgs, ka meitene iemīlējusies ne pa jokam. "Kad es viņu pirmo reizi ieraudzīju, manī viss nodrebēja. Es redzēju fascinējošu, gudru, asprātīgu vīrieti. Nav mazsvarīgi, ka viņš bija šī kuģa dievs, - šis aspekts iedarbojas sevišķi maģiski," pirmos iepazīšanās mirkļus Itālijas televīzijas raidījumā stāstīja Dominika.

Viņa uz kuģa ieradās 2011.gada decembrī, sākotnēji strādājot par tulku no un uz itāļu-krievu valodām. Vēlāk Dominika jau sāka piepelnīties arodā, ko labi prata jau sen, proti, dejošanā. "Sākumā Frančesko bija rezervēts pret mani, pat lāgā nespēja iegaumēt manu vārdu," teic jaunkundze, taču drīz vien viss mainījies - kapteinis beidzot pamanījis Dominikas siltās jūtas pret viņu. "Viņš sāka ar mani runāt, jokot," gaišmate atceras abu dienesta romāna aizsākuma detaļas.

Divu nedēļu laikā abi kļuvuši par mīļākajiem. Gan TV šovā, gan tiesā Dominika atzina, ka zinājusi, ka vīrietis ir precēts, taču Sketino šarms licis aizmirst šādas prozaiskas nianses, turklāt viņa zinājusi, ka romāns ilgšot tikai kruīza kuģa toreizējā brauciena ilgumā. Brauciens diemžēl apstājās kādā vēlā vakarā pavisam tuvu Itālijas krastiem, kad pie Džidžlio salas kuģis uzskrēja uz sēkļa un apgāzās sāņus. Ja var ticēt viņas pašas un dažu citu liecinieku sacītajam, kuģis vadāmību zaudēja tādēļ, ka kapteinis savukārt bija zaudējis savu saprātu iekāres liesmās. Pati Dominika gan noliedz, ka traģēdijas brīdī abi būtu mīlējušies kajītē, tomēr apstiprina, ka bija kopā ar kapteini un spēcīgi flirtējusi. Tas, iespējams, laupījis "kuģa dieva" spriestspējas, atbildības sajūtu un žiglu reakciju. Cita starpā jau pērn ziņots, ka šī kuģa apkalpei bijis raksturīgs bohēmisks dzīvesveids.

Ziņas, ka "Costa Concordia" avārijā ir vainojama Sketino vieglprātība, izskanēja medijos jau drīz vien pēc notikuma, taču visas runas bija vien spekulācijas, bez reāliem pierādījumiem. Tagad Itālijas tiesa vētī visus iespējamos pierādījumus tam, ka kuģa traģēdijā vainojama Sketino iedaba un neprofesionalitāte. Dejotāja Dominika stāsta, ka iepriekš visas runas par abu romānu noliegusi, jo sievietei šķitis, ka par vainīgo padarīs viņu - nevainīgu jaunkundzi, kura bija iemīlējusies iznesīgajā kapteinī ar karstām itālieša asinīm.

Ja kapteiņa Frančesko Sketino vainu kuģa avārijā pierādīs, viņam draud pat 20 gadi cietumā. 950 tonnu smagais kuģis ir norakstāms un jau paredzēts sagriešanai metāllūžņos, bet 32 zaudētas dzīvības neviens vairs neatgriezīs.

Kasjauns.lv, Foto: AFP/EPA/LETA, Bulls Press, Scanpix