Seksa aina "Bridžetas Džounsas" jaunākajā grāmatā neesot "gana drausmīga" un netiks nominēta balvai
Fīldingas apraksts nobāl salīdzinājumā ar citām nejēdzīgām seksa ainām, kas iekļautas sarakstā. Latvijas lasītājiem jaunākie Džounsas jaunkundzes piedzīvojumi vēl gan jāpagaida.
Pasaulē
2013. gada 9. novembris, 14:05

Seksa aina "Bridžetas Džounsas" jaunākajā grāmatā neesot "gana drausmīga" un netiks nominēta balvai

Jauns.lv

Izziņots nomināciju saraksts balvai par sliktāko seksa ainu literatūrā, bet pretēji prognozēm tajā nav iekļuvusi rakstnieces Helēnas Fīldingas jaunākā grāmata par Bridžetu Džounsu. Kāpēc?

Grāmata "Bridget Jones: Mad about the Boy" neiekļuva pretendentu sarakstā, jo netika uzskatīta par "gana drausmīgu".

Žūrijas uzmanību piesaistīja grāmatā attēlotais sakars starp Džounsu un atvaļinātu armijas virsnieku: ""O, o," es ieelsojos. "Vai tev to iemācīja specvienībā SAS?""

Taču Fīldingas apraksts nobāl salīdzinājumā ar citām nejēdzīgām seksa ainām, kas iekļautas īsajā sarakstā. Tajā atrodama Sūzenas Čojas erotiskais romāns "My Education", Džonatana Grimvuda "The Last Banquet", Vudija Gatrija "House of Earth", Viljama Nikolsona "Motherland", Ērika Reinharda "The Victoria System", Metjū Reinoldsa "The World Was All Before Them", Manila Suri "The City of Devi" un Rūperta Tomsona "Secrecy".

Gatrijs mīlētāju apskāvienus pielīdzina diviem vīteņaugiem, kas kāpj pa ritmiski šūpotiem kokiem. "Viņa juta savus iekšējos orgānus un audus, visus muskuļus un dziedzerus. Viņa juta, kā tie līgojas, saspiežas, saspiežas un līgojas. Katra viņas būtības colla apvijās, tiecās un sajuta viņa peņa formu," viņš raksta.

Savukārt Reinhards absolūti neerotiskā ainā salīdzina dzimumaktu ar televīzijas pārraidi par dabu: "Skaties," viņa teica. "Skaties uz manām krūtīm. Es gribu tev tās parādīt. Es ceru, ka tev tās patīk. Tās domātas tev. Es tev tās dodu." Viņas krūtis parādījās man acu priekšā palēnināti kā dabas fenomens televīzijas dokumentālajā filmā par dabu."

Uzvarētājs tiks paziņots 3.decembrī.

Balvu par nejēdzīgāko seksa attēlojumu citādi lieliskā literārā darbā kopš 1993.gada piešķir literatūras žurnāls "Literary Review" cerībā, ka tas atturēs rakstniekus no šādu aprakstu sacerēšanas.

LETA, Foto: AFP/LETA

Tēmas